Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.02.2018 | Huippu-urheilu

Krista Pärmäkoski avasi Suomen mitalitilin PyeongChangin olympiakisoissa

Krista Pärmäkoski hiihti olympiapronssia naisten yhdistelmähiihdossa PyeongChangin olympiakisojen maastohiihdon avausmatkalla.

Suomen mitalitili PyeongChangin olympiakisoissa avautui heti kisojen varsinaisena avauspäivänä. Ensimmäisen mitalin toi Krista Pärmäkoski, joka hiihti pronssille naisten yhdistelmähiihdossa.

– Tämä on tosi iso juttu. Mitali oli tavoitteeni näihin kisoihin lähdettäessä. Nyt se tavoite täyttyi heti ensimmäisellä matkalla, Pärmäkoski totesi.

– Kun lähdin kisaan, mietin vain, että tässä kisassa ei ole pakko onnistua. Onhan se huikeaa, että pystyin onnistumaan heti. Pystyn lähtemään lopuille matkoille rennosti.

Kärkijoukko oli vielä hyvin kasassa perinteisen osuuden 7,5 kilometrin jälkeen. Vapaan osuuden 7,5-kilometrisellä Ruotsin Charlotte Kalla nykäisi ja piti johtonsa loppuun asti. Norjan Marit Björgen otti hopeaa jääden Kallalle 7,8 sekuntia. Pärmäkoski jäi voittajasta 10,1 sekuntia.

– Tiedossa oli, että jos tuulee kovaa, vaikea on karata. Perinteisellä oli iso porukka kasassa, mutta tiesin, että vapaan alussa täytyy olla hereillä. Itse asiassa yllätyin siitä, että heti vapaan ensimmäistä nousua ei lähdetty hiihtämään kovaa.

27-vuotias Pärmäkoski edustaa Ikaalisten Urheilijoita. Hänen henkilökohtainen valmentajansa on Matti Haavisto. Kolmannen kerran olympiakisoissa Suomea edustava Pärmäkoski on aiemmin saavuttanut olympiahopeaa Sotšin viestistä 2014.

Kilpailun täydelliset tulokset kisojen virallisilta sivuilta.