Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa 11.2.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

2:05 Curling, mixed doubles -parikilpailu, Suomi (Oona Kauste, Tomi Rantamäki) – USA
8:15 Maastohiihto, miehet, 15 km + 15 km skiathlon (Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Iivo Niskanen)
9:40 Jääkiekko, naiset, Suomi – USA
13:15 Ampumahiihto, miehet, 10 km (Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä)

Aikatauluun kello 4:00 alkavaksi merkitty miesten syöksylasku (mukana Andreas Romar) on siirretty kovan tuulen takia. Uuden aikataulun mukaan miesten syöksy lasketaan torstaina 15. helmikuuta kello 4:00. Super-g siirtyy puolestaan perjantaille 16. helmikuuta (kello 4:00). 

Tuuli pakotti siirtämään myös lumilautailun naisten slopestylen karsinnan, joten Enni Rukajärvikään ei päässyt vielä sunnuntaina rinteeseen.

Oona Kauste – Tomi Rantamäki
Curling mixed doubles -parikilpailu

Parin olympiapelit päättyvät USA:n kohtaamiseen. Suomi on hävinnyt kaikki kuusi peliään ja kaksi peliä voittaneella USA:llakaan ei ole enää mahdollisuuksia mitaliotteluihin. Kahdeksan parin alkusarjan jälkeen neljä parasta paria selviävät mitalipeleihin.

Oona Kauste:

– USA:sta yritetään vielä täysillä saada voitto, ei me haluta häviäjinä lähteä kotiin. Nollataan edelliset ja lähdetään hakemaan uusia onnistumisia.

Andreas Romar
Alppihiihto, syöksylasku

Alppihiihdot Jeongseonissa avaa miesten syöksylasku. Romar oli harjoituslaskuissa 43:s, 32:s ja 34:s. Kauden maailmancupissa suomalainen on syöksylaskussa sijalla 55.

Andreas Romar:

– Paras tuntuma on syöksylaskuun, mutta combista on isoimmat odotukset. Siinä on yllätykset mahdollisia ja itsellä hyviä kokemuksia arvokisoista.  On luvattu kovaa tuulta, saa nähdä miten se vaikuttaa kisaan ja joudutaanko aikatauluja muuttamaan.

 

Enni Rukajärvi
Lumilautailu, slopestyle

Naisten slopestylessä on mukana 27 laskijaa, jotka karsivat 12:sta finaalipaikasta yhdessä ryhmässä. Kahden laskun parempi tulos jää voimaan lopputuloksiin.

Enni Rukajärvi:

– Reiliosuus on tuottanut eniten päänvaivaa itselleni. Hyppyrit tuntuvat ihan hyvälle, ensimmäisestä riippuu paljon. Sotshissa kaikki tuntui isolle härdellille, nyt jo tietää paremmin mitä tämä on. Mieli on erilanen kuin neljä vuotta sitten.

 

Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Iivo Niskanen
Maastohiihto, 15 km + 15 km skiathlon

Miesten maastohiihdon avauskilpailu skiathlon on nyt viimeistä kertaa mukana arvokisaohjelmassa. Hyväriselle olympiastartti on ensimmäinen, Niskanen starttaa toisissa Olympialaisissa viidenteen kilpailuun, Lehtoselle kolmansissa Olympialaisissa kuudes ja Heikkiselle kolmansissa Olympialaisissa kahdeksas.

Iivo Niskanen:

– Tuuli näyttää sanelevan aika paljon kilpailun kulkua. Naisissa pysyi harvinaisen iso porukka pitkään kasassa, joten uskon meidänkin kisasta muodostuvan todellista massahiihtoa. Oma taktiikkani on olla aktiivinen perinteisellä mikäli mahdollista.

Suomi – USA
Jääkiekko, naiset

Naisten jääkiekkojoukkue pelaa lohkossa A USA:n, venäläisten olympiaedustajien ja Kanadan kanssa. Lohkon kaksi parasta selviää suoraan välieriin ja lohkon kolmas sekä neljäs pelaavat puolivälierät B-lohkon kahta parasta vastaan.

Kapteeni Jenni Hiirikoski:

– Meillä on kaikki hyvin; valmistautuminen on sujunut hyvin ja kaikki ovat täynnä energiaa, valmiina peleihin. Haluamme pitää riittävän pelin yksinkertaisena ja pysyä poissa jäähyiltä.

Varakapteeni Michelle Karvinen:

– Etenemme peli kerrallaan. Tämä on lyhyt turnaus ja kaikkien täytyy auttaa toisiaan, jotta voimme menestyä.

 

Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä
Ampumahiihto 10 km

Miesten avausmatka luo samalla lähtökohdat maanantain takaa-ajokilpailulle. Koko suomalaistriolle olympiastartti on uran ensimmäinen.

Tero Seppälä:

– Hyvillä mielin lähden kisaan, kunto on kaikilla meillä kohdallaan ja ollaan oltu terveinä. Rata on yllättävänkin kova, tiukkoja nousuja ja lumi on nihkeää. Taistelemaan lähdetään.