Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa maanantaina 12.2.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

3:00 Lumilautailu, naiset slopestylen finaali (Enni Rukajärvi)
12:10 Ampumahiihto, naiset, 10 km takaa-ajo (Kaisa Mäkäräinen)
12:30 Freestyle, miehet, kumparelaskun karsinta ja finaali (Jimi Salonen, Jussi Penttala).
14:00 Ampumahiihto, miehet, 12,5 km takaa-ajo (Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä)
14:50 Mäkihyppy, naiset, normaalimäki (Julia Kykkänen)

Enni Rukajärvi
Lumilautailu, slopestyle

Sotsin hopeanainen Rukajärvi laskee nyt toisissa Olympialaisissaan. Naisten slopestylessä on mukana 27 laskijaa, jotka kaikki laskevat sunnuntain karsinnan peruuntumisen jälkeen finaalissa. Finaalissa lasketaan kaksi laskua, joista paremman tulos jää voimaan.

Enni Rukajärvi:
– Reiliosuus on tuottanut eniten päänvaivaa itselleni. Hyppyrit tuntuvat ihan hyvälle, ensimmäisestä riippuu paljon. Sotshissa kaikki tuntui isolle härdellille, nyt jo tietää paremmin mitä tämä on. Mieli on erilainen kuin neljä vuotta sitten.

Kaisa Mäkäräinen
Ampumahiihto, takaa-ajo

Mäkäräinen starttaa näiden Olympialaisten toiseen kilpailuunsa sijalta 25, 1.30 min kärkinaisen Laura Dahlmeierin jälkeen. Kilpailuun selvisi mukaan sprinttikilpailun 60 parasta. Muut suomalaiset eivät selviytyneet kilpailuun.

Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä
Ampumahiihto, takaa-ajo

Kaikki kolme suomalaista raivasivat tiensä takaa-ajokilpailuun hienon pikakilpailun myötä. Hiidensalo starttaa sijalta 19 ainoastaan 47.5 sekuntia kärjen perään. Tero Seppälä säntää heti Hiidensalon perään (48.5 kärjestä) ja Tuomas Grönman aloittaa takaa-ajon sijalta 45 (1.45,5 kärjestä).

Olli Hiidensalo:
– On mukava lähteä kahdestaan taittamaan matkaa huomenna Teron kanssa. Eihän tässä meillä mitään menetettävää ole.

Jimi Salonen, Jussi Penttala
Freestyle, kumparelasku

Ohjelmassa on karsinnan toinen lasku sekä finaali. Perjantain ensimmäisestä laskusta finaaliin selviytyi kymmenen parasta laskijaa. Toisesta karsintalaskusta 19:stä laskijasta 10 parasta pääsee finaaliin. Suomalaiskaksikko oli avauskierroksella perjantaina 27:s (Salonen) ja 28:s (Penttala). Suomalaisten numerot: 9 Salonen, 30 Penttala. Finaali lasketaan heti karsinnan perään ja siinä on kolme laskua.

Julia Kykkänen
Mäkihyppy, normaalimäki

Toisissa Olympialaisissaan hyppäävä Kykkäsen paras harjoitushyppy Alpensian mäkikeskuksessa kantoi parhaimmillaan 100 metriä, joka riitti harjoitussession seitsemänteen sijaan.

Julia Kykkänen:
– Uudenmallinen mäki tuntuu ihan hyvälle. Täysillä kisaamaan vaan!