Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.02.2018 | Huippu-urheilu

Enni Rukajärvelle olympiapronssia slopestylessa

Enni Rukajärvi saavutti olympiamitalin toisissa perättäisissä olympiakisoissa. Rukajärvi sijoittui kolmanneksi lumilautailun slopestylessa.

Enni Rukajärvi on voittanut olympiapronssia lumilautailun slopestylessa. Suomen toisen mitalin PyeongChangin talvikisoissa saavuttanut Rukajärvi saalisti toisella laskullaan 75,38 pistettä, mikä riitti kolmossijaan 1,47 pisteen erolla neljänneksi jääneeseen Norjan Silje Norendaliin nähden.

Karsintakilpailu jouduttiin perumaan kovan tuulen takia, ja finaali typistyi kahden laskun kilpailuksi. Myös finaalia värittivät tuuliset olosuhteet. Parempi kahdesta tuloksesta otettiin huomioon, ja avausranillaan kaatunut Rukajärvi onnistui toisella laskullaan.

– Aika hullu fiilis. Kisaa ei olisi pitänyt pitää näissä olosuhteissa. Harjoitusten aikana ajateltiin, että kisa voidaan pitää, mutta tuuli paheni, Rukajärvi totesi.

– Ensimmäisellä laskulla säikähdin aika paljon, kun tuuli otti ensimmäisessä hyppyrissä, hyppy jäi vajaaksi, ja vähän sattuikin. Mietin ihan tosissani, etten laskisi toista laskua. Kävi tuuri: tuulet osuivat sen verran kohdillaan, että pääsin alas asti. Aika hurja meininki. Sanattomaksi vetää. Totta kai olen fiiliksissä, että sain jonkinlaisen laskun päälle.

Kultaa voitti Yhdysvaltain Jamie Anderson, jonka avauslasku arvotettiin 83,00 pisteen arvoiseksi. Kanadan Laurie Blouin nappasi olympiahopeaa toisen laskun pisteillään 76,33.

Toukokuussa 1990 syntynyt Rukajärvi kuuluu 2010-luvun menestyneimpiin lumilautailijoihin maailmassa. Kuusamolainen on niittänyt menestystä tasaisesti sekä slopestylessa että big airissa. Olympiamitali on hänelle jo uran toinen; ensimmäinen tuli Sotšin slopestylesta neljä vuotta sitten.

Kilpailun tulokset kisojen virallisilta sivuilta.