Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa keskiviikkona 14.2.

Keskiviikkona PyeongChangissa nähdään kisatoimissa yhdeksän suomalaisurheilijaa. Naisten ampumahiihdossa kisataan jo kolmannella matkalla, kun taas yhdistetyn nelikko aloittaa omat Olympialaisensa normaalimäestä hyppäämällä ja 10 km hiihtämällä. Lisäksi Peetu Piiroinen on mukana lumilautailun halfpipen finaalissa.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

3:30 Lumilautailu, miehet, halfpipen finaali (Peetu Piiroinen)
8:00 Yhdistetty, mäkiosuus (Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen, Arttu Mäkiaho)
10:45 Yhdistetty, hiihto-osuus (Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen, Arttu Mäkiaho)
13:05 Ampumahiihto, naiset, 15 km (Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen) 

Peetu Piiroinen
Lumilautailu, halfpipe 

Vancouverin hopeamitalisti Piiroinen on mukana PyeongChangissa kaikissa kolmessa lumilautailulajissa ja selviytyi tiistaina 11:ntenä halfpipen finaaliin. Finaalissa kaikki 12 laskijaa laskevat kolme laskua, joista parhaan pisteet jäävät voimaan.

Peetu Piiroinen:

– En osannut odottaa, että näistä kolmesta lajista juuri tässä selviäisin finaaliin. Kovatasoinen karsinta ja huima finaali tulossa. 

Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen, Arttu Mäkiaho
Yhdistetty 

Yhdistetyn PyeongChangin ensimmäisessä kilpailussa hypätään Alpensian normaalimäestä ja hiihdetään pari tuntia myöhemmin 10 kilometriä.

Manniselle Olympialaiset ovat jo kuudennet ja kilpailustartti 13:s. Herolalle Olympialaiset ovat toiset, Hirvoselle sekä Mäkiaholle ensimmäiset.

Hannu Manninen:

– Tuntuu erittäin hienolta olla kahdeksan vuoden tauon jälkeen edustamassa Suomea Olympialaisissa. Lähden taistelemaan hyvällä fiiliksellä ja nauttimaan kilpailusta. Mäkipuolella tuntuma on ihan hyvä ja lähden toistamaan sinne tiistaista hyvää suoritusta. Hiihto tuntuu aika hyvältä ja vahvalta.

Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen
Ampumahiihto, 15 km 

Kisojen kolmannella naisten ampumahiihtomatkalla olympiadebyyttinsä tekee Suvi Minkkinen. Mäkäräiselle olympiastartti on kolmansissa kisoissa yhdeksäs, Laukkaselle seitsemäs ja Toivaselle ensimmäisissä Olympialaisissaan toinen. Mäkäräisellä on näistä kisoista hankittuna sijoitukset 25:s ja 22:s, Laukkanen oli sprinttikilpailussa 64:s ja 77:s. Toivanen oli avauskilpailussa 77:s.