Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.02.2018 | Huippu-urheilu

Krista Pärmäkoskelle jo toinen mitali PyeongChangin olympiakisoista

Krista Pärmäkoski jakoi pronssimitalin maastohiihdon kymmenen kilometrin vapaalla Norjan Marit Björgenin kanssa.

Krista Pärmäkoski on saavuttanut jo toisen mitalinsa PyeongChangin olympiakisoista. Toinenkin mitali oli pronssinen, kun Pärmäkoski hiihti Norjan Marit Björgenin kanssa jaetulle kolmannelle sijalle kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa.

Pärmäkoski oli vielä 1,6 kilometriä ennen loppua viidentenä viisi sekuntia pronssista. Kova loppuveto nosti kuitenkin Pärmäkosken Björgenin rinnalle ja viidenneksi pudonneen Yhdysvaltain Jessica Digginsin ohi. Suomalais-norjalainen pronssipari taipui 31,9 sekuntia voittajalle, Norjan Ragnhild Hagalle.

– Vire oli ok. Helppoa ei kuitenkaan ollut. Väliaikalähdössä pitää tehdä koko ajan töitä, ei pysty hyödyntämään peesejä. Jos joku olisi kaksi vuotta sitten sanonut, että otat olympiamitalin vapaan kympillä, ei sitä kukaan olisi ehkä uskonut. Panostus, mitä olen vapariin tehnyt, näkyy tänään, Pärmäkoski lausui.

Jo aiemmin yhdistelmähiihdosta pronssia napanneesta Pärmäkoskesta tuli seitsemäs suomalainen naishiihtäjä, joka on voittanut useamman kuin yhden henkilökohtaisen mitalin yksistä olympiakisoista. 27-vuotias Pärmäkoski edustaa Ikaalisten Urheilijoita, ja häntä valmentaa Matti Haavisto.

Mitali oli Suomen joukkueelle kolmas PyeongChangin olympiakisoissa. Pärmäkosken lisäksi palkintokorokkeelle on kivunnut Enni Rukajärvi, joka saavutti pronssia lumilautailun slopestylesta.

Kilpailun tulokset kisojen virallisilta sivuilta.