Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.02.2018 | Huippu-urheilu

Leijonat vakuuttavaan avausvoittoon olympiakaukalossa, Lindfors onnistui lumilautacrossissa

Torstaiaamun suomalaisonnistujiin lukeutui miesten jääkiekkomaajoukkueen lisäksi myös lumilautailija Anton Lindfors.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti olympiaturnauksensa vakuuttavasti. Etenkin ylivoima toimi, kun Suomi kaatoi Saksan 5-2. Leijonien tehokkain oli vuonna 1999 syntynyt huippulupaus Eeli Tolvanen, joka teki maalin ja syötti kolme.

– Saimme ylivoimamaalin heti alkuun, ja sen jälkeen se oli menoa. Itseltänikin tänään hyvä peli. Saimme onnistumisia heti alkuun, ja ketjumme pelasi hyvin. Ei siinä tarvinnut itse tehdä hirveästi muuta kuin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Tolvanen naurahti.

Anton Lindfors esitti kauden parastaan oikeassa paikassa venymällä lumilautacrossissa yhdeksänneksi. Lindforsin välierä oli dramaattinen, sillä vain yksi kuudesta laskijasta selviytyi kaatumatta maaliin asti. Valitettavasti myös Lindfors oli kaatuneiden joukossa, joten tie vei pikkufinaaliin, jossa hän oli kolmas.

– Päällimmäisenä mielessä on semien kaatuminen, eikä se ihan putkeen omalta osalta mennyt, mutta finaalipaikka taidettiin ryöstää. Lähdin laskemaan rataa kaatumisen jälkeen puolikuolleena, että jos joku olisi edessä kaatunut. Radan sheippaajat olivat sitten tiellä, etten päässyt vikaa lähtösuoraa läpi. Väärin meni, Lindfors summasi heti kisan jälkeen pettyneenä.

– Asiaa selvitettiin lisää. Kaatuminen oli kova osuma, enkä ihan itse muistanut mitä sen jälkeen kävi. Kaveri ohitti, kun olin kaatuneena ja hän ansaitsi finaalipaikan ja mä pikkufinaalipaikan. Harmittavasti ei itsellä ollut enää annettavaa pikkufinaalissa kaiken tämän jälkeen, Lindfors kertoi ensimmäisten tunnekuohujen laannuttua.

Andreas Romar sijoittui 31:nneksi miesten syöksylaskussa. Eroa olympiakultaa voittaneeseen Norjan Aksel Lund Svindaliin jäi 3,53 sekuntia.

– Oli tämä alppiyhdistetyn syöksyyn verrattuna reippaasti parempi. Tuntui paremmalta, ja odotin enemmän. En saanut oikein irti itsestäni tänään, Romar totesi.

Kilpailujen tulokset kisojen virallisilta sivuilta.