Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa perjantaina 16.2.

Miesten jääkiekkoturnaus jatkuu perjantaina Suomen osalta iltaottelulla Norjaa vastaan. Maastohiihdossa vuorossa on miesten 15 km vapaalla hiihtotavalla ja alppihiihdossa Andreas Romarilla päätöskilpailu super-G. Lisäksi mäkihypyssä käydään suurmäen karsintakilpailu.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

4:00 Alppihiihto, miehet, Super-G (Andreas Romar)
8:00 Maastohiihto, miehet, 15 km (v) (Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Anssi Pentsinen)
14:10 Jääkiekko, miehet, Suomi – Norja
14:30 Mäkihyppy, miehet, suurmäen karsinta (Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä)

Andreas Romar
Alppihiihto, Super-G

Romar lähtee näiden Olympialaisten kolmanteen ja viimeiseen kilpailuunsa. Alppiyhdistetyssä Romar sijoittui tiistaina 24:nneksi ja syöksylaskussa torstaina 31:nneksi. Kaikkiaan olympiastartti on Romarille jo uran kahdeksas. Suomalaisen lähtönumero on kertaalleen jo siirretyssä kilpailussa 42.

Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Anssi Pentsinen
Maastohiihto, 15 km (v)

Matti Heikkinen (21:s skiathlonissa), Perttu Hyvärinen (41:s skiathlonissa )ja Lari Lehtonen (33:s skiathlonissa) tekevät nyt kisojen toisen starttina, kun taas Anssi Pentsinen on lähtöviivalla ensimmäisen kerran. Heikkiselle olympiastartti on uran yhdeksäs, Lehtoselle kuudes ja Hyväriselle sekä Pentsiselle toinen.

Matti Heikkinen:

– Tasoa pitää nostaa melko reilusti skiathlonista, että päästään niihin tavoitteisiin, jotka olen itselleni asettanut. Tämä on ollut meille menestyslaji.

Lari Lehtonen:

– Skiathlonissa vapaa oli perustekemistä ja siitä pitää vielä petrata. Treenit on treenattu ja nyt sormet ristiin. Mieli pitää saada rennoksi ja sitten kisassa all in.

Suomi – Norja
Jääkiekko, Miehet

5-2 -voitolla Saksasta olympiaturnauksen avanneet Leijonat saavat toiseen peliinsä vastaan Ruotsille avauspelinsä 0-4 -hävinneen Norjan.

Suomi on kohdannut Norjan Olympialaisten historiassa viisi kertaa voittaen kaikki ottelut

Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä
Mäkihyppy, suurmäki

Varsinaiseen kilpailuun (17.2.) selviää karsintakilpailun 40 parasta ja automaattisesti maailmancupin 10 parasta eli yhteensä 50 kilpailijaa.

Toisissa Olympialaisissa mukana oleva Jarkko Määttä tekee nyt debyyttinsä PyeongChangissa. Seitsemänsissä Olympialaisissa hyppäävä Ahonen oli normaalimäen kilpailussa 40:s, Alamommo 38:s ja Aalto 50:s.