Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.02.2018 | Huippu-urheilu

Kova loppuveto nosti Matti Heikkisen uransa parhaaseen olympiasijoitukseen

Matti Heikkinen oli paras suomalainen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa. Kymmenes sija oli Heikkisen uran paras olympiakisojen henkilökohtaisista kilpailuista.

Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena kymmenes 15 kilometrin vapaalla. Heikkisen alkuvauhti ei kestänyt vertailua kilpailun kärkimiehiin, mutta viimeiset viisi kilometriä Heikkinen tuli kärjen tahtiin. Nousujohteinen hiihto riitti nostamaan hänet kymmenenneksi, joka on Heikkisen olympiauran paras sijoitus henkilökohtaisista kilpailuista.

– Kymmenes sija – siihenkin pitää hiihtää. Ei se kuitenkaan missään nimessä ole linjassa niiden tavoitteiden kanssa, mitä tälle kaudelle on asetettu, minuutin ja puolitoista sekuntia olympiakultaa ottaneesta Sveitsin Dario Colognasta jäänyt Heikkinen totesi.

Muut suomalaiset jäivät 30 parhaan ulkopuolelle. Lari Lehtonen jäi kärjestä 2.17,9 ja oli 31:s. Perttu Hyvärinen (+2.33,3) sijoittui 35:nneksi ja Anssi Pentsinen (+3.11,0) 51:nneksi.

– Ei jäänyt jossiteltavaa. En olisi tänään pystynyt yhtään parempaan. Kaikki jäi ladulle. Tulos nyt vain on tuollainen tällä kunnolla, Lehtonen summasi.

Alppihiihtäjä Andreas Romar päätti uransa toisen olympiaurakan super-g:ssä. Vauhti riitti 31. sijaan 3,26 sekuntia olympiakultaa voittaneelle Itävallan Matthias Mayerille hävinneenä.

– Se oli ihan hyvä lasku. Ei isompia virheitä, ja vauhtia oli ihan ok. Sain sukset tulemaan alaspäin, mutta ei riittänyt tänään. Kisat olivat pettymyksiä täynnä – alkaen siitä alppiyhdistetyn syöksystä. Mollivoittoisesti on edennyt. En ole saanut omaa tasoani esille. Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Tällaista tämä alppihiihto on.

Kaikki tulokset löytyvät kisojen virallisilta sivuilta.