Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.02.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Tukea Liikkuville kouluille – kehittämisavustus nyt haettavissa!

Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Tavoitteena on, että jokainen peruskouluikäinen liikkuu vähintään tunnin päivässä. Liikkuvissa kouluissa liike lisääntyy koulupäivän aikana hyödyntämällä välitunnit ja koulumat­kat, lisäämällä toiminnallisuutta oppitunneil­le ja tarjoamalla liikkumisen mahdollisuuksia. Nyt haettavissa olevilla kehittämisavustuksilla tuetaan kuntia ja koulutuksen järjestäjiä liikunnallisen toimintakulttuurin kehittämisessä ja toteuttamisessa peruskouluissa.

– Liikkuva koulu -ohjelman etenemisessä oleellista on yhteistyö kunnan ja koulujen välillä. Vuorovaikutuksen lisääminen kunnan muiden koulujen kanssa mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja toisilta oppimisen. Kunnan työntekijällä voi olla aktiivinen rooli verkostojen rakentajana ja koordinoijana, tai koulut voivat organisoida yhteistyön keskenään. Liikkuvaa koulupäivää voidaan toteuttaa monin eri tavoin, kertoo liikunnan aluejärjestöjen Liikkuva koulu -koordinaattori Pasi Majoinen.

Milloin ja kuka voi hakea avustusta?

Kehittämisavustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja yksityiset koulutuksen järjestäjät peruskouluihin kohdistuvaan toimintaan. Yksittäisille kouluille ei suoraan myönnetä avustuksia. Avustuksia voivat hakea sekä uudet hankkeet että aiemmin käynnistyneet jatkohankkeet. Hakemukset toimitetaan aluehallintovirastoille.

Hakuaika alkaa 22.1.2018.
Hakuaika päättyy 9.3.2018 klo 16.15.

Aluehallintovirastot pyrkivät tekemään päätökset 31.5.2018 mennessä. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Lisätietoja hausta löydät opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Liikkuva koulu on valtakunnallinen ohjelma, jonka tavoitteena ovat aktiivisemmat ja viihtyisämmät koulupäivät. Liikkuva koulu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa hallinnoi LIKES-tutkimuskeskus. Liikkuvaa koulua toteutetaan laajassa poikkihallinnollisessa yhteistyössä. Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat valtakunnallisesti Liikkuville kouluille ja kunnille asiantuntija-apua koulujen aktiivisen toimintakulttuurin suunnitteluun ja toteutukseen. Lisä- ja yhteystiedot löydät osoitteesta: www.liikkuvakoulu.fi

 

Lue lisää aiheesta