Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.02.2018 | Huippu-urheilu

Naisleijonat komeasti välieriin – ladulta ei mitalia lauantaina tullut

Lauantaina PyeongChangin iloisimmat suomalaisilmeet nähtiin Kwangdongin jäähallissa, jossa naisten jääkiekkojoukkue otti voitollaan Ruotsista paikan olympiaturnauksen välierissä. Naisten maastohiihdossa viestijoukkue sijoittui neljänneksi ja ampumahiihdon yhteislähtökilpailussa Kaisa Mäkäräinen kymmenenneksi.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue eteni mitalipeleihin lyömällä puolivälierässä Ruotsin 7-2. Naisleijonien maaleista vastasivat Petra Nieminen, Riikka Välilä (kaksi), Susanna Tapani, Michelle Karvinen, Emma Nuutinen ja Sanni Hakala.

– Matka jatkuu. Tavoite on jossain muualla kuin vain tässä pelissä. Ruotsi tietää, että me olemme parempia. Se näkyi ensimmäisessä erässä. Itseluottamustasoissa oli hirveä ero, Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen totesi.

Naisten maastohiihdon 4 x 5 kilometrin viestissä Suomi sijoittui neljänneksi joukkueella Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Krista Pärmäkoski. Suomi hävisi kultaa vieneelle Norjalle minuutin ja kaksi sekuntia. Mitalitila jäi vajaan 20 sekunnin päähän.

Suomi oli kärkitaistelussa mukana kaksi ja puoli osuutta. Kolmannen osuuden jälkipuolikkaalla Riitta-Liisa Roponen ei enää jaksanut kärkivauhdissa kovan alun jälkeen.

– Toiselle kierrokselle lähtiessä rupesi liikaa hapottamaan. Jouduin lähtemään osuudelle ylivauhdilla liikkeelle. Oli pakko yrittää. Se kostautui lopussa todella pahasti, Roponen kertasi.

Kaisa Mäkäräinen sijoittui näiden Olympialaisten viimeisessä ampumahiihdon henkilökohtaisessa kilpailussa, yhteislähdössä, kymmenenneksi. Kaksi sakkoa ampuneelle Mäkäräiselle tuli eroa olympiakultaa voittaneeseen Slovakian Anastasiya Kuzminaan minuutti.

– Raskas kisa. Hiihto ei ollut niin hyvää kuin normimatkalla tai takaa-ajossa. Lopussa olin ihan statisti. Ammunta oli ihan hyvää, kahdesta virheestä en osaa sanoa mitä niissä tapahtui, Mäkäräinen analysoi kilpailun jälkeen.

Janne Ahonen oli paras suomalaismies suurmäen kilpailussa selvittyään ainoana nelikosta toiselle kierrokselle. Ahosen loppusijoitus 124,5 ja 115,5 metrisillä hypyillä oli 27:s. Andreas Alamommo (120 m) oli 34:s, Antti Aalto (121,5 m) 37:s ja Jarkko Määttä (122 m) jaetulla sijalla Aallon kanssa.

Kaikki tulokset löytyvät kisojen virallisilta sivuilta.