Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa sunnuntaina 18.2.

Sunnuntain suomalaisten kisapäivän avaavat Joonas Kangas freestylen slopestylen karsinnassa ja Samu Torsti suurpujottelussa. Päivää jatketaan miesten maastohiihtoviestillä, Tero Seppälän ampumahiihdon yhteislähdöllä, Elina Riskun olympiadebyytillä pikaluistelussa ja se huipennetaan Ruotsin kohtaamiseen miesten jääkiekon alkulohkon päätösottelussa.

Suomalaiset PyeongChangissa sunnuntaina 18.2.
Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

3:00 Freestyle, miehet. slopestylen karsinta (Joona Kangas)
3:15 Alppihiihto, miehet, suurpujottelu (Samu Torsti)
6:15 Freestyle, miehet. slopestylen finaali (Joona Kangas?)
8:15 Maastohiihto, miehet, 4 x 10 km viesti (Perttu Hyvärinen*, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen)
13:15 Ampumahiihto, miehet, yhteislähtökilpailu 15 km (Tero Seppälä)
13:56 Pikaluistelu, naiset, 500 m (Elina Risku)
14:10 Jääkiekko, miehet, Ruotsi – Suomi

Hyvärinen korvaa sairastuneen Ristomatti Hakolan miesten viestissä.

Joona Kangas
Freestyle, slopestyle

Slopestylen karsinnassa on mukana 30 laskijaa, jotka laskevat kaksi laskua. Laskuista paremman pisteet jäävät voimaan ja niiden perusteella 12 parasta selviää finaaliin, joka lasketaan myös sunnuntaina kolmelaskuisena.

Samu Torsti
Alppihiihto, suurpujottelu

Toisissa Olympialaisissaan laskeva Torsti ei osallistu muihin lajeihin kuin suurpujotteluun. Torsti ei ole tämän kauden maailmancupin suurpujotteluissa saavuttanut pisteitä. Suurpujottelussa lasketaan kaksi laskua ja niiden yhteisaika ratkaisee loppujärjestyksen. Maailmancupista poiketen Olympialaisissa kaikki avauslaskun hyväksyttävästi laskeneet selviytyvät toiselle kierrokselle.

Samu Torsti:

– Fiilis on odottava, mutta rento. Laskeminen tuntui lauantaina herkeltä, toivon että energiat ehtivät palautua sairastelun jäljiltä. Rinne on osiittain hyvässä ja osittain huonossa kunnossa naisten pujottelun jäljiltä.

Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen
Maastohiihto, 4 x 10 km viesti 

Hiihtojärjestys on Hyvärinen, Niskanen, Heikkinen ja ankkurina Lehtonen. Niskanen, Lehtonen ja Heikkinen olivat mukana edellisessäkin olympiaviestissä Sotšissa (Suomi kuudes). Heikkinen oli mukana myös Vancouverin joukkueessa 2010. Suomi on saavuttanut olympiaviesteistä neljä kultaa ja yhteensä 13 mitalia. Edellinen Olympialaisten viestimitali miehiltä on Naganosta 1998.

Tero Seppälä
Ampumahiihto, yhteislähtökilpailu 15 km 

Tero Seppälä sai viimeisen paikan yhteislähtökilpailuun. Seppälä on ottanut aiemmissa PyeongChangin kilpailuissa sijoitukset 76:s, 20:s ja 25:s. Mukana on 30 kilpailijaa: kaikki PyeongChangin mitalistit ja maailmancupin pisteissä 15 parhaan joukossa olevat sekä loput täydennettynä näiden kisojen sijoitusten mukaan. Seppälän kilpailunumero on 30.

Elina Risku
Pikaluistelu, 500 m

Naisten pikaluistelun pikamatkalle pääsi mukaan 36 urheilijaa. Elina Risku on ensimmäinen suomalainen naispikaluistelija Olympialaisissa sitten äitinsä Anneli Repolan (1980 Lake Placid). Risku on tämän kauden maailmancupin pisteissä 38.s 500 metrillä.

Ruotsi – Suomi
Jääkiekko, miehet

Ottelussa ratkaistaan C-lohkon voittaja. Tasapelillä lohkovoittaja olisi Suomi. Kolmen alkulohkon voittajat sekä paras lohkokakkonen selvittävät itsensä suoraan puolivälieriin. Loput kahdeksan joukkuetta pelaavat neljännesvälierissä. Joukkueet rankataan pudotuspeleihin alkulohkojen jälkeen seuraavassa järjestyksessä: lohkosijoitus, sarjapisteet, maaliero ja tehdyt maalit.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet olympiakiekossa 12 kertaa ja voitot ovat 2-7 ruotsalaisille kolmen pelin päätyttyä tasan. Edelliset kolme olympiapeliä (2006, 2010, 2014) Ruotsi on voittanut.