Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2018 | Huippu-urheilu

Leijonille lisämutka olympiamatkalle – viestijoukkue venyi neljänneksi

Ruotsi löi Suomen jääkiekon miesten alkulohkon viimeisessä ottelussa 3-1 ja eteni suoraan lohkovoittajana puolivälieriin. Leijonat pelaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella isäntämaa Etelä-Koreaa vastaan. Suomen miesten viestijoukkue ei lannistunut aloittajaksi kaavaillun Ristomatti Hakolan sairastumisesta, vaan sijoittui uusitulla kokoonpanolla neljänneksi. Myös Samu Torsti venyi hienosti suurpujottelussa ja hyviin suorituksiin ylsivät omissa kilpailuissaan myös ampumahiihtäjä Tero Seppälä ja pikaluistelija Elina Risku. 

Aivan viimeisille sekunneille venynyt taistelu miesten jääkiekon alkulohko C:n voitosta ja suorasta paikasta puolivälieriin kääntyi Ruotsille täpärästi 3-1 (1-0, 0-1. 2-0). Suomen maalin teki Joonas Kemppainen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki:

– Korkealaatuinen jääkiekko-ottelu. Ruotsi oli pikkaisen parempi ensimmäiset kymmenen minuuttia, sitten parannettiin kyllä peliä. Jos olemme olleet turnauksessa tehokkaita, niin nyt vähän jäi tehokkuus piippuun. Pienet oli marginaalit ja Ruotsi oli tuon verran parempi. Meidän esitys antaa kovasti uskoa. Jos jossain välissä pitää hävitä tässä turnauksessa, niin olkoon se nyt.

Suomi kohtaa tiistaina kaikki ottelunsa alkulohkossaan maalierolla 1-14 hävinneen isäntämaa Etelä-Korean. Tämän ottelun voittaja kohtaa puolestaan puolivälierässä keskiviikkona Kanadan.

Miesten maastohiihtojoukkue sijoittui 4 x 10 kilometrin viestissä neljänneksi, joka on Suomen paras olympiasijoitus tässä lajissa kahteenkymmeneen vuoteen.

Sairastuneen Ristomatti Hakolan tilalle joukkueeseen nostettu Perttu Hyvärinen toi Suomen viestijoukkueen ensimmäiseen vaihtoon seitsemäntenä noin minuutin kärjestä jääneenä. Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen vahvat osuudet nostivat Suomen neljänneksi, ja Lari Lehtonen piti ankkurina uhkaajat takanaan. Eroa voiton vieneeseen Norjaan kertyi 1.40,5. 

– Totta kai lähdimme tekemään mahdollisimman hyvää tulosta ja menestymään. Nähdäkseni tuo oli kuitenkin meiltä hieno venyminen. Jos lyödään meidän tuloksia tältä kaudelta paperille, tuo oli varmasti pienimuotoinen yllätys, ankkuri Lehtonen huomautti. 

Samu Torsti venyi kauden parhaaseen suoritukseensa suurpujottelussa. Ensimmäisen kierroksen 22. sija parantui vielä viisi pykälää toisella kierroksella. 3,33 sekuntia olympiakultaa napanneesta Itävallan Marcel Hirscheristä jääneelle Torstille 17. sija on uran paras arvokisoista.

– Erittäin hyvään paikkaan tuli kauden parhaat laskut. Tästä saa erittäin paljon positiivista energiaa. Tässä on viikonpäivät mietitty, tuleeko tästä yhtään mitään, kun olen ollut vielä sänkypotilaana. Ihan hyvä tästä tuli, Torsti myhäili.

Tero Seppälä sijoittui ampumahiihdon yhteislähtökilpailussa 21:nneksi ammuttuaan kolme sakkoa. Seppälä hävisi olympiavoittaja Martin Fourcadelle 1.37,7.

Pikaluistelija Elina Risku oli 28:s 500 metrillä ajalla 39,36. Risku oli 38 vuoteen ensimmäinen suomalainen naispikaluistelija Olympialaisissa.

Joona Kangas jäi karsintaan freestylehiihdon slopestylessa. Laskun yläosan kaiteilla haparoinut Kangas kirjautti toisesta laskustaan pisteet 48,80, jotka riittivät kovatasoisessa karsinnassa sijoitukseen 26.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta.