Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomen viestimiehille paras olympiasijoitus 20 vuoteen

Suomen miesten viestijoukkue ei lannistunut aloittajaksi kaavaillun Ristomatti Hakolan sairastumisesta. Myös Samu Torsti venyi hienosti suurpujottelussa.

Perttu Hyvärinen toi Suomen viestijoukkueen ensimmäiseen vaihtoon seitsemäntenä noin minuutin kärjestä jääneenä. Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen vahvat osuudet nostivat Suomen neljänneksi, ja Lari Lehtonen piti ankkurina uhkaajat takanaan.

Eroa voiton vieneeseen Norjaan kertyi 1.40,5. Sijoitus oli Suomen paras miesten viestissä sitten Naganon olympiakisojen olympiapronssin vuonna 1998.

– Totta kai lähdimme tekemään mahdollisimman hyvää tulosta ja menestymään. Nähdäkseni tuo oli kuitenkin meiltä hieno venyminen. Jos lyödään meidän tuloksia tältä kaudelta paperille, tuo oli varmasti pienimuotoinen yllätys, ankkuri Lehtonen huomautti.

Samu Torsti venyi kauden parhaaseen suoritukseensa suurpujottelussa. Ensimmäisen kierroksen 22. sija parantui vielä viisi pykälää toisella kierroksella. 17. sija oli 3,33 sekuntia olympiakultaa napanneesta Itävallan Marcel Hirscheristä jääneelle Torstille uran paras arvokisoista.

– Erittäin hyvään paikkaan tuli kauden parhaat laskut. Tästä saa erittäin paljon positiivista energiaa. Tässä on viikonpäivät mietitty, tuleeko tästä yhtään mitään, kun olen ollut vielä sänkypotilaana. Ihan hyvä tästä tuli, Torsti myhäili.

Joona Kangas jäi karsintaan freestylehiihdon slopestylessa. Laskun yläosan kaiteilla haparoinut Kangas kirjautti toisesta laskustaan pisteet 48,80, jotka riittivät kovatasoisessa karsinnassa sijoitukseen 26.

– Harmittaa, koska olisi ollut hyvät saumat finaaliin. Tiesin, että se reiliosio ei välttämättä onnistu, mutta pakko niitä riskejä on ottaa. Taso oli niin kova, että muuten ei olisi ollut edes mahdollisuuksia finaaliin. Se oli all-in, Kangas totesi.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta.