Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.02.2018 | Huippu-urheilu

Naisleijonat pronssiotteluun, Rukajärvi karsiutui big airissa

Yhdysvallat oli liian kova pala purtavaksi välierässä. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue jahtaa historiansa kolmatta olympiamitalia keskiviikon pronssiottelussa.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei pystynyt yllättämään Yhdysvaltoja PyeongChangin olympiaturnauksen välierässä. USA latoi taululle lukemat 5-0 ja sysäsi Naisleijonat pronssiotteluun, jossa haetaan keskiviikkona jatkoa Naganon 1998 ja Vancouverin 2010 olympiapronssimitaleille.

– USA teki kolme ylivoimamaalia. Olimme ehkä vähän liikaa jäähyllä. Muutenkin jenkit pelasivat todella tehokkaasti tänään. Emme päässeet niin paljon maalipaikoille, ja harvatkin paikat jäivät käyttämättä. Mutta me olemme hakemassa mitalia täältä, ja meillä on upea joukkue, jossa on paljon kokemusta. Olemme varmasti valmiita, kun kiekko putoaa keskiviikkona jäähän, Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski totesi.

Slopestylesta olympiapronssia napannut lumilautailija Enni Rukajärvi ei selviytynyt big airin finaaliin. Ensimmäisen hypyn pisteet 68,75 riittivät 16:nteen sijaan kovatasoisessa karsinnassa. Toista, vaikeampaa hyppyään Rukajärvi ei pysynyt pystyssä.

– Olen pettynyt. Aika amatöörivirheitä. Ensimmäisellä oli liian vähän vauhtia, ja toisella oli liikaa. Seurasimme kisaa, emmekä oikein ottaneet selvää, mistä sai pisteitä. Tuomarilinja oli epäselvä. Ajattelin sitten koittaa (toisella kierroksella) riskillä tuota tonnia, Rukajärvi totesi.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta.