Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.02.2018 | Huippu-urheilu

Poutala jäi niukasti mitaleilta – kiekkonaiset pronssiotteluun

Mika Poutala sijoittui pikaluistelun 500 metrillä neljänneksi jääden vain kolmen sadasosan päähän olympiamitalista. Yhdysvallat oli liian kova pala purtavaksi naisten jääkiekkomaajoukkueelle välierässä ja mäkimiehet olivat joukkuekilpailussa kahdeksansia.  Enni Rukajärvi karsiutui big airin finaalista.

Poutalan loppuaika oli 34,68 ja se riitti parhaaseen Olympialaisten suomalaisten pikaluistelusijoitukseen sitten Kaija Mustosen kahden mitalin 50 vuotta sitten Grenoblessa.

Pekka Koskela sijoittui 19:nneksi ajalla 35,19. Olympiakultaa luisteli Norjan Håvard Lorentzen uudella olympiaennätyksellä 34,41.

– Ei ole tällä hetkellä oikein mitään tunteita, on sellainen epätodellinen fiilis. Ei ole hirveän iso pettymys: hyvä luistelu. En tiennyt ennen luistelua yhtään, kuinka kovaa pitää luistella mitalille. Kunto on semmoinen, että hyvän luistelun piti riittää mitaleille. Kun ylitin maalilinjan, niin ajattelin tämän riittävän. Ei ollut mitään isompaa ongelmaa. Sitten katsoin tulostaululle, niin sitä en olisi halunnut nähdä koskaan. Kaksi oli ylitse muiden, ei minulle niihin olisi ollut tänään mahdollisuuksia, Poutala totesi hetki kisan jälkeen.  

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei pystynyt yllättämään Yhdysvaltoja PyeongChangin olympiaturnauksen välierässä. USA latoi taululle lukemat 5-0 ja sysäsi Naisleijonat pronssiotteluun venäläisiä olympiaurheilijoita vastaan. Pronssiottelusta haetaan keskiviikkona jatkoa Naganon 1998 ja Vancouverin 2010 olympiapronssimitaleille.

– USA teki kolme ylivoimamaalia. Olimme ehkä vähän liikaa jäähyllä. Muutenkin jenkit pelasivat todella tehokkaasti tänään. Emme päässeet niin paljon maalipaikoille, ja harvatkin paikat jäivät käyttämättä. Mutta me olemme hakemassa mitalia täältä, ja meillä on upea joukkue, jossa on paljon kokemusta. Olemme varmasti valmiita, kun kiekko putoaa keskiviikkona jäähän, Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski totesi.

Miesten suurmäen joukkuekilpailussa Suomi pääsi tavoitteeseensa eli toiselle kierrokselle. Joukkueen Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo ja Jarkko Määttä loppusijoitus oli Norjan voittamassa kilpailussa kahdeksas. 

 

Slopestylesta olympiapronssia napannut lumilautailija Enni Rukajärvi ei selviytynyt big airin finaaliin. Ensimmäisen hypyn pisteet 68,75 riittivät 16:nteen sijaan kovatasoisessa karsinnassa. Toista, vaikeampaa hyppyään Rukajärvi ei pysynyt pystyssä.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta