Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.02.2018 | Huippu-urheilu

Ladulta kaksi kuudetta sijaa – jääkiekossa puolivälieräpaikka

Tiistai tarjosi suomalaisittain PyeongChangin Olympialaisten parhaina paloina ampumahiihdon sekaviestin ja Eero Hirvosen kuudennet tilat sekä miesten jääkiekkojoukkueen puolivälieräpaikan. 

Ampumahiihdon sekaviestissä Suomen nelikko teki kauden parhaan suorituksensa ja se riitti kuudenteen tilaan 1.03,9 kultajoukkue Ranskasta. Avausosuuden jälkeen Laura Toivanen toi viestin Kaisa Mäkäräiselle 13:nnella sijalla. Mäkäräinen nosti Suomen viidenneksi ja Tero Seppälä pääsi puolestaan lähettämään Olli Hiidensalon ankkuriosuudelle seitsemäntenä. Koko kvartetti käytti vain kolme varapatruunaa viestin aikana. 

– Oli hyvä veto koko joukkueelta ja itse sain hyvään paikkaan rutistettua nollat. Tämä on ampumahiihtoa ja kaikki on mahdollista. Optimiveto joukkueelta, pakko olla tyytyväinen, kehui ryhmää ankkuri Hiidensalo.

Yhdistetyn suurmäen kilpailussa Eero Hirvonen sijoittui normaalimäen kilpailun tapaan kuudenneksi. Hiihto-osuudelle seitsemäntenä lähtenyt Hirvonen ei päässyt edellä lähteneen saksalaiskolmikon matkaan ja joutui hiihtämään kärkeä kiinni yksin. Kärkiporukan hidastellessa Hirvonen pääsi mukaan kärkiseitsikkoon kun matkaa oli jäljellä vajaat kolme kilometriä. Viimeisessä ylämäessä saksalaiskolmikko ja norjalainen Jarl Magnus Riiber karkasivat suomalaiselta. Loppukirissä Saksa varmisti kolmoisvoiton Johannes Rydzekin johdolla.

– Kolmannen kierroksen kaksi viimeistä mäkeä jouduin hiihtämään tosi kovaa. Uskoin ja koin, että taistelin olympiavoitosta, ja siihen rakensin hiihdon. Koetin parannella asetelmaa viimeisellä kierroksella. Oletin olevani virkeämpi lopussa, Hirvonen analysoi hiihtoaan.

Ilkka Herola oli 18:s (+1.53,7), Leevi Mutru 31:s (+3.25,8) ja Arttu Mäkiaho 38:s (+4.08,8).

Miesten jääkiekossa isäntämaa Korea taisteli urheasti Suomea vastaan, mutta puolivälieräpaikka aukeni lopulta Leijonille maalein 5-2 (1-0, 2-2, 2-0).

Korea nousi toisessa erässä 0-3 -tappioasemasta maalin päähän (2-3), mutta ajassa 47:20 Juuso Hietasen tekemä Suomen neljäs maali sammutti korealaisten kirin. Suomen maalintekijät olivat Petri Kontiola 2, Miro Heiskanen, Juuso Hietanen ja Sakari Manninen. Eeli Tolvanen kirjautti kolme maalisyöttöä.

– Kaveri pelasi hyvin, hieno suoritus. Yleisö oli hyvin mukana ja tässä oli ison pelin tuntua. Pieni herätyksen paikka toisessa erässä tuli. Kolmas erä oli sitten taas meitä: työtä tekevää ja nöyrää. Sillä me saimme voiton, kaksi maalia tehnyt Kontiola totesi.

Suomi kohtaa Kanadan puolivälierässä heti keskiviikkoiltana.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta