Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.02.2018 | Huippu-urheilu

Emmi Peltonen upeasti vapaaohjelmaan, suomalaisonnistumiset eivät riittäneet big airissa

Pieni virhe lyhytohjelman alkupuolella ei lannistanut Emmi Peltosta. Lumilautailun big airin karsinnassa taso nousi hurjaksi.

Kolmannen polven olympiaurheilija Emmi Peltonen onnistui hienosti taitoluistelun naisten lyhytohjelmassa. Pisteet 55,28 riittivät sijaan 18, joka oikeutti kevyesti 24 parhaan luistelijan joukkoon ja täten perjantain vapaaohjelmaan.

– Tuntui upealta. Oli vapautunut ja rento fiilis mennä jäälle. Sanoin itselleni, että tänne minä kuulun – annetaan palaa. Pieni kömmähdys siinä tuli, mutta se on urheilua, Peltonen iloitsi.

Kaikki neljä suomalaislautailijaa onnistui big airin karsinnassa, mutta pisteet eivät riittäneet todella kovatasoisessa karsinnassa 12 finaalilaskijan joukkoon. Lähimmäksi pääsi pisteet 87,25 kirjauttanut Peetu Piiroinen, jonka pisteet olivat karsintakokonaisuuden 12:nneksi parhaat. Piiroinen sattui vain olemaan väärässä karsintaryhmässä.

– Yksi ländätty rani kaikilta, mutta ei vain riittänyt. Onnistuin hyvin tempussani, mutta varsinkin meidän erässä taso oli kova. Olisi pitänyt tehdä isompi temppu, mutta kun en oikein osaa. Pitää mennä harjoittelemaan, olympiauransa laskuun päättänyt Vancouverin hopeamitalisti totesi.

Piiroinen oli toisessa karsintaryhmässä kahdeksas, Roope Tonteri (86,50) yhdeksäs ja Kalle Järvilehto (83,25) 12:s. Rannemurtumastaan huolimatta hienosti onnistunut Rene Rinnekangas oli ensimmäisessä karsintaryhmässä kymmenes pisteillään 83,00.

– En ole ikinä ollut näin kovatasoisessa big air -karsinnassa. Ekassakin erässä oli tosi hyviä laskuja, mutta tässä oli huomattavasti kovempi taso. Ei sille mitään voi. Kuusi menee jatkoon per hiitti, Tonteri huokasi.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta.