Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa torstaina 22.2.

Torstaina suomalaisista PyeongChangissa kisaavat yhdistetyn joukkue sekä naisten ampumahiihdon viestijoukkue.

Suomalaiset PyeongChangissa torstaina 22.2.

9:30 Yhdistetty, joukkuekilpailun mäki (Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Hannu Manninen)
12:20 Yhdistetty, joukkuekilpailun 4 x 5 km hiihto (Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Hannu Manninen)
13:15 Ampumahiihto, naiset, 4 x 6 km viesti (Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Venla Lehtonen)

Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Hannu Manninen
Yhdistetty, joukkuekilpailu

Suomen joukkueesta Herola (8:s ja 18:s) ja Hirvonen (6:s ja 6:s) ovat olleet mukana jo molemmissa henkilökohtaisissa kilpailuissa, kun taas Manninen oli mukana normaalimäen kilpailussa (23:s) ja Mutru suurmäen kilpailussa (31:s).

Joukkuekilpailussa jokainen hyppää yhden hypyn suurmäestä ja hiihto-osuus käydään 4 x 5 km mittaisena. Yksi minuutti hiihtoajassa on 45 pistettä mäessä.

Yhdistetyn joukkuekilpailu on ollut olympiaohjelmassa Calgarystä 1988 lähtien ja Suomi on saavuttanut siinä kullan, hopean sekä pronssin. Nytkin joukkueessa oleva Manninen on ollut niitä kaikkia hankkimassa. Edellinen mitali on pronssi Torinosta 2006. Tämän kauden maailmancupin osakilpailuissa Suomi on sijoittunut neljänneksi ja kolmanneksi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen:

– Eeron ja Ilkan paikka joukkueessa oli ihan selvä. Hannun myös suurmäen kilpailun perusteella. Leevi oli tiistain kilpailussa selkeästi Arttua parempi, joten hän ottaa neljännen paikan. Hiihtojärjestys riippuu mäen tuloksesta. Hyvin todennäköisesti Hannu tulee olemaan meidän ankkuri, joka pystyy ”tappamaan” lopussa.

Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Venla Lehtonen
Ampumahiihto, 4 x 6 km viesti 

Mäkäräiselle naisten viesti on jo PyeongChangin kuudes olympiastartti. Toivaselle kisa on neljäs, Laukkaselle kolmas ja Lehtoselle toinen.

Suomi on mukana naisten ampumahiihtoviestissä ensimmäisen kerran sitten Salt Lake Cityn 2002 ja kaikkiaan neljännen kerran. Paras sijoitus on ensimmäisestä olympiakilpailusta Albertvillesta 1992, jolloin naiset olivat viidensiä. Tämän talven maailmancupin viesteissä naisten sijoitukset ovat olleet 16:s, 7:s ja 20:s.

Laura Toivanen:

– Hyvillä mielin ja rennosti lähdetään hakemaan samanlaista suoritusta kuin sekaviestissä. Kauden paras suoritus ja sijoitus on tavoitteena.