Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.02.2018 | Huippu-urheilu

Emma Terho valittiin KOK:n urheilijavaliokuntaan

Jääkiekon olympiamitalisti Emma Terho on valittu Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) urheilijavaliokuntaan. Valinnan tekivät PyeongChangin talvikisojen urheilijat. Urheilijavaliokunnan tehtävänä on tuoda urheilijoiden ääni kuuluville KOK:n päätöksenteossa.

Emma Terho sai ehdolla olleista kuudesta urheilijasta suurimman äänisaaliin: 1045 ääntä. Toisena uutena edustajana urheilijavaliokuntaan valittiin yhdysvaltalainen maastohiihtäjä Kikkan Randall (831 ääntä). Terhon ja Randallin toimikausi on kahdeksan vuotta. Urheilijavaliokunnan jäsenet ovat samalla myös KOK:n jäseniä.

– Olen valinnasta otettu ja haluan kiittää kaikkia minua äänestäneitä. Haluan myös tehdä työni niin hyvin, että äänet eivät ole menneet hukkaan. Pari viime päivää ovat olleet jännittäviä, eilen kiekkokatsomossa ja tänään äänestystuloksia odotellessa. Seuraavien päivien ohjelmassa on kannustaa vielä kisaavat suomalaisurheilijat mahdollisimman koviin suorituksiin, kommentoi Terho valinnan jälkeen.

Urheilijana viisiin olympialaisiin osallistunut Terho kokee tärkeäksi, että urheilijoiden ääni kuuluu vahvana niin kentillä kuin päätöksenteossakin.

– Urheilijat ovat kisojen pääasia ja heidän äänensä kuuluminen on keskeistä. Haluan myös edistää urheilijoiden kaksoisuraa, sillä on äärimmäisen tärkeää, että urheilijoita ajatellaan kokonaisvaltaisesti ihmisinä ja autetaan myös urheilu-uran jälkeisen ajan suunnittelussa. Uskon, että koulutetut ja tukea saaneet urheilijat pystyvät tulevaisuudessa olemaan iso voimavara sekä urheilulle että yhteiskunnalle, Terho lisää.

Terho on edustanut Suomea Naganon (1998), Salt Lake Cityn (2002), Torinon (2006), Vancouverin (2010) ja Sotšin (2014) talviolympialaisissa saavuttaen kaksi olympiapronssia. Hän on toiminut Suomen olympiakomitean urheilijavaliokunnassa vuodesta 2010 ja 2016 lähtien valiokunnan puheenjohtajana. Terho oli Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsen 2013 – 2016. Lisäksi hän on ensimmäinen nainen jääkiekkoliiton hallituksessa.

KOK:n urheilijavaliokunnassa ovat suomalaisurheilijoista aiemmin vaikuttaneet Jari Kurri (2002 – 2006) ja Saku Koivu (2006 – 2014). Lisäksi suomalaisena KOK:n jäsenenä on tällä hetkellä Sari Essayah.