Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.02.2018 | Huippu-urheilu

Yhdistetyn mitalimahdollisuudet murenivat mäessä

Kuudestoista PyeongChangin olympiapäivä toi Suomelle yhdistetyn joukkuekilpailussa kuudennen sekä naisten ampumahiihtoviestissä viidennentoista tilan.

Kokonaisuutena alakanttiin mennyt mäkiosuus vei mitalimahdollisuudet yhdistetyn joukkuekilpailussa. Suomen nelikko Leevi Mutru, Ilkka Herola, Eero Hirvonen ja Hannu Manninen lähti hiihto-osuudelle seitsemäntenä 1,58 kärjessä olleen Itävallan perään. Hiihdossa sijoitus parani yhdellä ja Suomi oli kuudes 2.30 kultamaa Saksan jälkeen.

Yhdistetyn joukkueen ankkurina hiihtäneen kolminkertaisen olympiamitalistin Hannu Mannisen mielessä ehti käydä matkan aikana paljon.

– Ranskalaiselle taipuminen hieman harmitti, mutta paljon muitakin ajatuksia tuli. Varmaankin purkaantui kaikki 1,5 vuoden aikana tapahtuneet asiat. Paljon on joutunut uhraamaan aikaa. Aika tiivis yhtälö. Nyt se helpottaa, Manninen totesi uransa neljännentoista ja samalla viimeisen olympiakilpailun jälkeen.

Naisten ampumahiihdossa koettiin tuulen myötä todella vaiherikas kilpailu, jonka johdossa nähtiin Suomikin kahden osuuden jälkeen. Lopputuloksissa Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Venla Lehtonen sijoittuivat viidenneksitoista. Suomi hävisi kilpailun yllätysvoittajalle Valko-Venäjälle 2.33,8.

Nollat ampunut Toivanen toi avausosuudelta Suomen vaihtoon yhdennellätoista tilalla ja Mäkäräinen nosti joukkueen upealla osuudellaan kisan kärkeen. Kaksi sakkoa ampuneen Laukkasen osuuden jälkeen Suomi oli 12:s ja puhtaasti ampunut Lehtonen toi joukkueen maaliin 15:ntenä.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta.