Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.02.2018 | Huippu-urheilu

Koskelan hyvästit lauantain suomalaishetki PyeongChangissa

Pekka Koskelan jäähyväiset kilpakentille nousi suomalaisurheilijoiden olympiatapahtumista päällimmäiseksi perjantaina. Koskela oli uransa päätöskilpailussa pikaluistelun 1000 metrillä 36:s ja Mika Poutala 16:s. Taitoluistelija Emmi Peltonen kirjautti lyhyt- ja vapaaohjelmistaan yhteensä 157,14 pistettä sijoittuen 20:nneksi.

Molemmat suomalaispikaluistelijat avasivat todella kovaa, mutta loppua kohden vauhti putosi liikaa. Poutalan aika 1.09,58 jäi hollantilaisen voittajan Kjeld Nuisin ajasta 1,63 sekuntia. Poutalan aika oli 1.11,76.

– Jos olisin lähtenyt yhtään rauhallisemmin Nuisia vastaan, olisi käynyt vielä varmemmin tämä mitä nyt kävi (toisen kierroksen radanvaihdon väistäminen). Nyt oli vain pakko lähteä kovaa. Ei tuntunut hyvältä. Fokus oli jotenkin niin täysin maanantaihin, että tankki oli sen jälkeen tyhjä. En saanut henkistä tai fyysistä tankkausta tehtyä, Mika Poutala kertasi.

Nelinkertaiselle MM-mitalistille ja maailmanennätysmies Koskelalle päivä oli tunteikas.

– Tunteita on paljon, mahtavia tunteita. Kaikki muistot tulevat mieleen. En osaa yksittäisiä asioita poimia tunneryöpyn keskeltä. Nuorempana ajattelin, että tärkeintä on menestyminen. Kyllä ME-luistelut olivat sellaisia, että muistaa vieläkin miltä ne tuntuu. Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka ovat antaneet niin paljon. Olen nauttinut näistä viimeisistä päivistä valtavasti, Koskela kuvaili tunteitaan.

Emmi Peltonen sijoittui ensimmäisissä Olympiakisoissaan 20:nneksi naisten taitoluistelussa venäläisen Alina Zagitovan juhliessa olympiavoittoa. Vapaaohjelmasta Peltonen sai pisteet 101,86, joten yhteispisteiksi muodostui 157,14.

– Olen tosi iloinen tähän koko juttuun. Se oli minulle iso juttu päästä tähän vapaaohjelmaan. Harjoituksissa painotin lyhytohjelmaa vähän enemmän, mikä näkyikin tänään. Muuten olen tosi tyytyväinen, kaatumistaan kolmoislutz-hypyssä harmitellut Peltonen totesi.

Kaikki tulokset kisojen virallisilta sivuilta.