Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokuntaan valittiin talvilajien edustajat

Ilkka Herola, Mika Poutala, Tanja Poutiainen-Rinne ja Saija Tarkki on valittu Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokuntaan talvilajien edustajiksi vuosille 2018-2022.

Olympiakisoihin akkreditoidut Suomen joukkueen urheilijat äänestävät Olympialaisissa urheilijaedustajat Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokuntaan. Kesäolympialaisissa valitaan viisi kesälajien ja talviolympiakisoissa neljä talvilajien edustajaa. Lisäksi urheilijavaliokunnassa on ei-olympialajien ja kesäjoukkuepalloilulajien edustajat.

Urheilijavaliokunta toimii edustusurheilijoiden ja komitean välisenä yhdyssiteenä ja urheilijoiden edunvalvojana sekä komitean neuvoa antavana valiokuntana.

PyeongChangin Olympialaisissa suoritetussa vaalissa ehdolle asettui yhteensä kuusi ehdokasta. Vaalin jälkeen Olympiakomitean Urheilijavaliokunnan kokoonpano on seuraava:

Puheenjohtaja: Emma Terho, jääkiekko.
Varapuheenjohtaja: Mikko Ronkainen, freestyle-hiihto, kumparelasku.
Kesäolympialajien urheilijaedustajat 2017-2020: Jarkko Ala-Huikku, paini; Antti Kempas, yleisurheilu, kävely; Anu Nieminen, sulkapallo; Tapio Nirkko, purjehdus; Hanna-Maria Seppälä, uinti.
Talviolympialajien urheilijaedustajat 2018-2022: Ilkka Herola, Mika Poutala, Tanja Poutiainen-Rinne, Saija Tarkki.
Ei-olympialajien urheilijaedustaja 2017-2020: Minna Kauppi, suunnistus.
Kesän palloilujoukkuelajien urheilijaedustaja 2017-2020: Panu Autio, futsal.
Vammaisurheilun edustaja: Toni Piispanen, pyörätuolikelaus.

Lisätietoa urheilijavaliokunnasta