Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.03.2018 | Olympiakomitea

Olympiakomitea on käynnistänyt huippu-urheilun yhteiskunnallisen perustelun valmistelun

Olympiakomitea on ottanut tehtäväkseen rakentaa huippu-urheilun yhteiskunnallisen perustelun 2020-luvun Suomeen. Mikä on huippu-urheilun merkitys Suomelle? Mikä siinä on arvokasta, mikä arveluttavaa? Miksi huippu-urheilua pitää tukea?

Valmistelu tapahtuu kevään 2018 aikana lukuisissa erilaisissa viiteryhmissä urheilijoista valmentajiin, yritysjohtajista kansanedustajiin, toimittajista nuoriin vaikuttajiin. Keskusteluja vetävät suunnistaja Minna Kauppi, miekkailija Niko Vuorinen sekä koripalloilija Juho Nenonen.

– Haluamme synnyttää perustelun, joka kumpuaa sekä huippu-urheilua lähellä toimivien että etäämmältä katsovien ihmisten ajatuksista. Emme tuo pöytään valmista esitystä vaan esitämme kysymyksiä, joiden toivomme virittävän avointa ja rehellistä keskustelua aiheesta, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoo valmistelun lähtökohdista.

Viiteryhmien keskusteluista syntyvä aineisto tuo syötteitä myös käynnissä olevaan liikuntapoliittiseen selontekoon, joka linjaa seuraaviksi vuosiksi valtion budjetin käyttöä sekä lainsäädäntöä liikunnan ja urheilun edistämiseen.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihu tuottaa aiheesta tutkimuskatsauksen taustoittamaan viiteryhmien keskusteluja ja niistä johdettavaa lopputulemaa.

Tavoitteena on tiivis ja vastaanpanematon kiteytys huippu-urheilun merkityksestä 2020-luvun Suomelle.

Olympiakomitean jäsenjärjestöjen toiminnanjohtajat on kutsuttu keskustelemaan aiheesta aamuinfossa 14.3. klo 9-10 liikunta- ja urheilujärjestöjen yhteisissä toimitiloissa Pitäjänmäellä.

 

Lisätietoa: Toimitusjohtaja Mikko Salonen, 040 541 0295