Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.03.2018 | Olympiakomitea

Unelmienliikuntapäivä.fi on avattu!

Unelmien liikuntapäivän 10.5. uusi karttapalvelu www.unelmienliikuntapäivä.fi on avattu. Tapahtumakarttaan voi kuka tahansa ilmoittaa liikkumisen tapahtumansa. Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivä ajoittuu helatorstaille ja päivä antaa entistä hienompia mahdollisuuksia keksiä liikkumisen tapoja vaikkapa luonnossa. Olympiakomitea haastaa kaikki mukaan rakentamaan Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää ja viemään viestiä omissa verkostoissa eteenpäin!

Karttapalveluun voi ilmoittaa sekä kaikille avoimia että vain omalle porukalle  suunnattuja suljettuja tapahtumia. Lisäksi päiväkoteja, kouluja ja pyhänä kiinni olevia tahoja rohkaistaan viettämään omassa porukassaan Unelmien liikuntapäivää jo 9.5. Myös nämä tapahtumat voi ilmoittaa karttapalveluun.

– Ihan kaikki tapahtumat, pienimmätkin kannattaa ilmoittaa! Näin olemme kaikki yhdessä tekemässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, joka näkyy ja kuuluu isosti myös mediassa, kannustaa erityisasiantuntija Matleena Livson Olympiakomiteasta. Kaikki tapahtumansa ilmoittaneet osallistuvat liikettä lisäävien palkintojen arvontaan. Lisäksi nyt alussa 100 ensimmäiselle tapahtuman ilmoittajalle luvassa yllätyspalkinto!

 

TARTU HAASTEESEEN – TULE MUKAAN!

Tulkaa mukaan ja haastakaa oman jäsenjärjestönne, paikallisyhdistyksenne, seuranne, paikallisosastonne, tms. mukaan laajoin joukoin.  Tehdään Unelmien liikuntapäivästä Suomen suurin tapahtuma yhdessä! Yhdessä eri organisaatioiden, yhdistysten, seurojen, yritysten ja kuntatoimijoiden kanssa rakennamme valtakunnallista liikkumisen juhlapäivää, joka rakentuu iloisista liikkumisen tapahtumista eri puolilla Suomea. Kannustamme kaikki isot ja pienet toimijat järjestämään liikkumisen tapahtumia erityisesti luonnossa osana omaa toimintaanne. Tapahtumat voivat olla luontoretkiä, ulkotreenejä, metsäseikkailuja, pihapelejä, henkilökunnan virkistysretkeä, heräävän kevään luontobongauskisaa, keppijumppaa lähikentällä – mitä vain. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä!

 

MITÄ MEIDÄN PORUKKAMME VOISI TEHDÄ?
Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen iloinen pop up -päivä, jolloin liikkua voi monin eri tavoin. Ideoikaa, miten juuri te voisitte olla mukana päivässä. Keinot voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta voitte myös ideoida jotain yhdessä muiden toimijoiden kanssa: ottakaa yhteyttä vaikka paikalliseen kuntosalitoimijaan tai päiväkotiin. Mitä voisitte tehdä yhdessä vanhusten palvelutalon tai paikallisen kahvilayrittäjän kanssa? Yhdessä toteutettu tapahtuma tuo näkyvyyttä toiminnallenne ja antaa mahdollisuuksia uusiin avauksiin. Kokeilkaa!


NYT ON HYVÄ HETKI IDEOIDA!

  • kokoa vaikka porukka ideoimaan: yhdessä on kiva toteuttaa
    • haasta mukaan ystäväsi, naapurisi, työkaverisi tai joku muu tuttusi. Innokkaita Unelmien liikuntapäivän toteuttajia löytyy varmasti lähipiiristä.
    • kiva tapahtuma voi olla vaikka avoimet ovet, yhteistreenit lapsille ja aikuisille, yhteinen virkistyspäiväretki, iloiset palloleikit pihalla, kävelyretki lähiluontoon, taukojumppa pihalla, kahvitilassa tai luonnossa, kävelykokous, metsäseikkailu – vain taivas on rajana ideoille!
  • Kouluja, päiväkoteja ja kiinni olevia työpaikkoja kannustetaan omiin Unelmien liikuntapäivän etko-tapahtumiin (9.5.), jotka myös voi ilmoittaa karttapalvelussa.

 

ILMOITA TAPAHTUMASI TAPAHTUMAKARTTAAN: www.unelmienliikuntapäivä.fi

  • kuka tahansa voi ilmoittaa liikkumisen tapahtuman tapahtumakartalle. Tapahtuma voi olla kaikille avoin tai vain omalle porukalle tarkoitettu.
  • levitä tietoa, innosta ja kerro tapahtumasta tutuillesi ja innosta ihmisiä jo mukaan!
  • käytä aineistopankista löytyviä materiaaleja markkinoimaan tapahtumaasi: levitä oman tapahtumasi julistetta, käytä ”Olemme jo mukana”-banneria ja lisää logoa kertoessasi tapahtumasta.

NÄKYVYYTTÄ OMALLE ORGANISAATIOLLE: OLEMME MUKANA -VIESTI KIIRII!

Kun olette mukana, voitte kertoa mukanaolostanne Olemme mukana -ilmoituksilla ja haastaa toimijoita lisää mukaan. Lisäksi organisaatiot saavat lisää näkyvyyttä Unelmienliikuntapäivä.fi-nettisivuilla ilmoittautuessaan mukaan päivän toteuttajiin.

Lisäksi aineistopankista löytyy bannereitten lisäksi julistepohjia, joissa voitte kertoa tapahtumastanne – tai viestittää koko päivästä innostusjulisteella. Materiaaleja voi myös pyytää erikseen postitse. Kysy lisää: anna.iso-ahola(a)olympiakomitea.fi.

Lisätietoja Unelmien liikuntapäivästä:
www.unelmienliikuntapäivä.fi

#unelmienliikuntapäivä

Lue lisää aiheesta