Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.03.2018 | Olympiakomitea

Energiaa naistenpäivän kunniaksi Sami ”Musti” Jauhojärven johdolla

Olympiakomitean yrityskumppanien aamutreenit saivat vauhdikkaan alun olympiavoittajan opastuksella. Hymy oli herkässä, kun innokkaat oppilaat viilettivät posket pakkasesta punottaen ”Mustin” neuvojen mukaisesti pitkin Paloheinän latuja.

Välillä tasapainoiltiin vain yhdellä suksella, välillä nauru sai kropat veteliksi ja Mustin painottaman coren hajoamaan, mutta tärkein eli innostus ja oppimisenhalu olivat naistenpäivän aamuna kaikilla korkealla. ”Saimme todella paljon hyviä vinkkejä! Nyt vaan täytyy yrittää vielä sisäistää kaikki”, toteaa Viking Linen Sari Wäck silmät säihkyen. Hänelle hiihto on ”lempitalviharrastus”.

OP-Vakuutuksen Teemu Hintsasen hiihdot ovat jääneet vähiin sitten ilmavoimien asepalveluksen, ja suksetkin ovat tällä hetkellä hukassa, mutta energiasta ei ole puutetta. ”On tämä kyllä parasta mahdollista kuntoliikuntaa koko kropalle!” hän hehkuttaa.

Mestarin kolme hyvää vinkkiä parempaan hiihtoon

Mentorin vinkitkin jäivät oppilaille hyvin mieleen. ”Ensiksi on oltava välineet kunnossa”, Musti painottaa. Jos sukset siis ovat hukassa, ei kun etsimään tai hankkimaan uusia. Hänen mukaansa ihan ok sukset saa jo alle 500 eurolla. ”Normi kuntoilijalle sukset ovat 10-20 vuoden investointi, ja niihin kannattaa panostaa.”

Toiseksi vinkiksi mestari nimeää lihaskunnon ja sauvoitta hiihtämisen, opeteltiin sitten perinteistä tai vapaata hiihtoa.

”Perinteisessä on maltettava nousta suoralla jalalla liu’un päälle, koska liuku vie meitä eteenpäin. Vapaassa taas on muistettava pitää koko ajan puristava potku, kun hiihdetään sauvoitta.”

Kolmanneksi vinkiksi hän mainitsee sen coren.

”Kaikki liike lähtee lantiosta ja sieltä se ei saa vuotaa taakse. Napa siis kiinni selkärankaan ja ryhti hyväksi.”

Opittavaa vaativassa tekniikkalajissa on paljon, mutta Musti kannustaa, että heti ei kannata luovuttaa. Ainut oikeasti iso virhe, jonka hiihdossa voi tehdä on, että ei lähde hiihtämään.

”Sukset vaan alle ja mieluiten vieläpä kauniina päivänä. Laduilla on tilaa ihan kaikille ja kaiken tasoisille!”

Olympiakomitean yrityskumppanit kokoontuvat noin 6 kertaa vuodessa kumppanitreeneihin, mentoreina toimii entiset tai nykyiset urheilijat.