Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.03.2018 | Olympiakomitea

OKM:ltä laaja kysely liikuntapoliittiseen selontekoon

Mikä liikuntapolitiikassa on keskeistä tulevina vuosina? Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut kyselyn laajasti kaikille kansalaisille liittyen liikuntapolitiikan tärkeimpiin linjauksiin. Kysely liittyy maan ensimmäisen liikuntapoliittisen selonteon valmisteluun.

– Nyt avattu verkkokuuleminen on suunnattu laaja-alaisesti kaikille. Kuulemisen toivotaan tavoittavan laajasti eri ikä- ja väestöryhmiä, joilla on erilaisia näkökulmia liikuntaan ja urheiluun. Kyseessä on historian ensimmäinen liikuntapoliittinen selonteko, joten nyt jokaisella on myös historiallinen mahdollisuus osallistua suomalaisen liikunnan kehittämiseen, kommentoi urheiluministeri Sampo Terho OKM:n tiedotteessa.

Liikuntapoliittisessa selonteossa tullaan linjaamaan valtion liikuntapoliittisia tavoitteita ja toimenpiteitä tuleville vuosille. Eduskunta käy selonteon yhteydessä perusteellisen keskustelun liikunnan ja urheilun merkityksestä sekä kehittämisestä osana yhteiskuntaa. Selontekoesitys valmistellaan opetus- ja kulttuuriministeriössä. Siitä päätetään eduskunnassa syyskaudella.

Ministeriön uutinen ja linkki kyselyyn >>