Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.03.2018 | Olympiakomitea

Suomen Olympiakomitean ansiomerkkijärjestelmä

Suomen Olympiakomitean huomionosoituksia ja ansiomerkkejä voidaan myöntää henkilöille tunnustukseksi Suomen olympiaurheilun edistämisestä ja yleisesti olympialiikkeen hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä sekä työstä liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnan ja vapaaehtoistoiminnan hyväksi.

Ansiomerkkejä myönnetään henkilöille tunnustukseksi paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla liikunnan kansalaistoiminnan piirissä tehdystä työstä lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan, kilpa- ja huippu-urheilun, koululais- ja opiskelijaliikunnan, erityisliikunnan, liikunnan järjestötoiminnan tai muun liikuntaa edistävän toiminnan hyväksi.

Ansiomerkkien hakeminen ja käsittely 

Kultaista ja hopeista ansiomerkkiä voi hakea Olympiakomitea.fi/ansiomerkit -sivulta löytyvällä lomakkeella. Ansiomerkkihakemukset käsitellään Olympiakomitean hallituksen kokouksissa pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa; maalis-huhtikuussa ja elo-syyskuussa.

Ansiomerkit myöntää Suomen Olympiakomitean vuosikokous tai Suomen Olympiakomitean hallitus. Ansiomerkkien luovutus tapahtuu merkin saajan tai hakijan kanssa erikseen sovitulla tavalla.

 

Lisätietoja: Satu Himberg, 0400 541 332, satu.himberg(at)olympiakomitea.fi