Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.03.2018 | Seuratoiminta

Seuratyön arkeen ideoidaan lisää fiksuja ratkaisuja

Parikymmentä seura- ja muuta urheilutoimijaa kokoontuivat työpajaan ideoimaan seuroille rakennettavaa fiksujen toimintatapojen työkalupakkia. Olympiakomitean ja Sitran yksivuotisessa yhteishankkeessa on tarkoitus löytää ympäristövastuullisia ja käytännönläheisiä ratkaisuja laajasti jaettavaksi. Fiksujen toimintatapojen työkalupakki tukee kehittymishaluisia seuroja toiminnan ympäristövastuullisuuden parantamisessa.

19.3. järjestetyssä hankkeen ensimmäisessä työpajassa luotiin näkemystä keskeisistä kehittämiskohteista sekä ideoitiin niihin ratkaisuja. Työskentelyyn osallistui mukava kirjo eri lajien edustajia: yleisurheilu, taitoluistelu, hiihto, jalkapallo, cheerleading, sukellus, koripallo, kamppailu, rullaluistelu ja opiskelijaliikunta. Mukana oli myös kunnan liikuntatoimen, tapahtumanjärjestämisen ja sovelluskehittämisen näkökulmaa.

–  Työpajan avulla haluttiin fokusoida rakennettavan työkalupakin sisältöä ja ideoida toteutettavia kokeiluja. Eniten kiinnostusta tuntui olevan liikenteen ja liikkumisen ratkaisuihin, varustekierrätyksen tehostamiseen sekä viestinnällisen puolen kehittämiseen, summaa Olympiakomitean erityisasiantuntija Karoliina Ketola työpajan antia.

–  Vaikka ratkaistaan ympäristöhaasteita, niin perusteluita kestävän arjen ratkaisuille kuten kimppakyydeille ja varustekierrätykselle löytyy myös ajan ja rahansäästöstä sekä yhteisöllisyyden lisäämisestä. Kun näihin vielä löydetään helpot ja houkuttelevat toteutusmallit, niin lopputulos hyödyttää sekä seuraa, harrastajia/perheitä että ympäristöä, perustelee Sitran kestävän arjen asiantuntija Sari Laine.

Työpajan anti eri toimijoiden nostamista tarpeista ja kiinnostuksenkohteista kootaan ja niitä hyödynnetään työkalupakin sisältöteemojen valinnassa. Keskeisten teemojen alle ideoidaan kokeiluja yhdessä kiinnostuneiden pilottiseurojen kanssa. Kokeiluja on tarkoitus toteuttaa touko-kesäkuussa ja elo-syyskuussa.

Teidän seuranne testaamaan? Ilmoittaudu mukaan!

Olisiko tässä paikka oman seurasi tai lajisi kesäturnaukselle tai leirille? Onko teillä kiinnostusta kokeilla seurasi kanssa jotain tapoja helpottamaan seura-arkea? Fiksujen toimintamallien pilotoinnista kiinnostuneiden seurojen kannattaa ilmoittautua heti mukaan!

Kevään ja kesän aikana kootaan hyviä käytäntöjä niin liikkumiseen ja liikenteeseen, varusteisiin, viestintään, ruokaan kuin liikuntapaikkoihin liittyen. Toinen työpaja järjestetään syyskuussa, jolloin testataan työkalupakin alustavaa versiota.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos asia kiinnostaa!
Ilmoittautuminen mukaan ja lisätiedot: Karoliina Ketola etunimi.sukunimi@olympiakomitea.fi, 040 5876650.

Lue hankkeesta lisää täältä.