Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.04.2018 | Olympiakomitea

Liikunnan ja urheilun olosuhteet keskustelussa Suomi Gymnaestradan yhteydessä

Olympiakomitea, Voimisteluliitto ja Turun kaupunki järjestävät yhteisvoimin valtakunnallisen olosuhdefoorumin perjantaina 8.6.2018 Turussa.

Foorumin keskiössä ovat liikuntapaikkarakentamisen isot kysymykset: kuka Suomessa nykypäivänä rakentaa liikuntapaikkoja, mihin tarkoitukseen ja millä rahalla? Millä periaatteella hankkeisiin saa julkista tukea ja tulisiko periaatteita päivittää toimintaympäristön muutoksiin paremmin vastaavaksi? Kuntien talouteen vaikuttaa jatkossa merkittävästi myös sote, mutta mitkä ovat vaikutukset liikuntaan liittyviin investointeihin?

Kysymyksiä käsitellään kahdessa paneelissa ja tarkastelukulmana on ensisijaisesti organisoidun liikunnan ja urheilun näkökulma.

Organisoidun liikunnan ja urheilun olosuhteiden monimuotoistunut tilanne nousi selvästi esiin Olympiakomitean ja KIHU:n syksyllä 2017 julkaisemassa Urheilun olosuhteet -selvityksessä.

– Toimijakentän monimuotoistuessa tarvitaan hyvää koordinaatiota ja yhteistyötä. Liikuntapaikkaverkoston kehittämisessä suunnitelmallisuus sekä käyttäjien kuuleminen on yhä tärkeämpää, toteaa Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

– Toivomme, että tilaisuus avaa vuoropuhelua liikuntapaikkarakentamisen eri toimijoiden välille sekä haastaa meitä miettimään olosuhteiden kehittämisen kokonaisuutta, sanoo Olympiakomitean yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija Karoliina Ketola.

Tilaisuus on suunnattu liikuntapaikkarakentamisesta kiinnostuneille lajiliittojen, kuntien ja kaupunkien, valtion ja aluehallinnon, urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten sekä yksityisen sektorin toimijoille.

Tilaisuuden ohjelmaan voi tutustua täällä.