Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.04.2018 | Olympiakomitea

Liikkumattomuuden kustannukset vähintään 3 miljardia

Torstaina julkistetun UKK-instituutin koordinoiman selvityksen mukaan liikkumattomuuden vuosittaiset yhteiskunnalliset kustannukset ovat vähintään 3 miljardia. Yläraja selvityksessä on 7,5 miljardia. Tämä tarkoittaisi jo reippaasti yli 10 % valtion budjetista vastaavaa summaa. Esimerkiksi liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalle on budjetoitu 3,4 miljardia. Voit suhteuttaa summaa edelleen valtiovarainministeriön palvelussa.

Lisäksi huolestuttavaa on, että kustannukset kasvavat vuosittain suomalaisen väestön ikääntymisen ja sairastavuuden kasvun takia.

Raportin tavoitteena oli selvittää liikunta-, terveys- ja taloustieteellisen yhteistyön avulla terveyden kannalta liian vähäisen fyysisen aktiivisuuden, huonon kunnon ja runsaan paikallaanolon yhteyttä kroonisten kansansairauksien aiheuttamiin yhteiskunnalle muodostuviin suoriin terveydenhuollon kustannuksiin ja tuottavuuskustannuksiin.
Lisätietoja:

http://www.ukkinstituutti.fi/terveysliikuntanyt/aihe/ajankohtaista/673/liikkumattomuus_maksaa_miljardeja_vuodessa