Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.04.2018 | Olympiakomitea

Työ- ja oppimisympäristöjen uudistaja Martela aktivoi nyt omaa porukkaansa sekä kumppaneitaan

Martela on pääyhteistyökumppani Suomen Aktiivisin Työpaikka 2018 -kilpailussa. Kilpailun tavoitteena on luoda ”lisää liikettä suomalaisille työpaikoille”, mikä sopii erittäin luontevasti yhteen työhyvinvointia edistävän liiketoimintamme kanssa. Lisäksi se on mainio mahdollisuus aktivoida omaa porukkaamme, kertoo Martela Groupin henkilöstöjohtaja Maija Kaski.

 

Martela kehittää aktiivisia työpaikkoja

Martela kehittää käyttäjälähtöisiä ratkaisuja tämän päivän liikkuvaan työhön ja monitilatoimistoihin.  Martela on yli 70 vuotta sitten perustettu perheyritys ja yksi Pohjoismaiden johtavia työympäristöihin keskittyneitä yrityksiä. Kokonaispalvelumme kattaa koko toimitilan muutoksen työympäristötarpeen määrittelystä ja suunnittelusta muuttoon ja ylläpitoon saakka. Työpaikkojen hyvinvoinnin lisääminen on tekemisemme ytimessä.

Inspiraatiota ja ohjausta kumppanuuden avulla

Kumppanuuden alussa tehty SAT-kartoitusprosessi antoi meille hyvän kuvan Martelan aktiivisen arjen nykytilasta. Saimme palautetilaisuudessa hyvän yhteenvetoraportin sekä suosituksia kehitysalueiksi. Innostuimme pureutumaan vielä tarkemmin asiaan ja toteutimme aktiivisuuskyselyn, joka antoi meille tarkan kuvan martelalaisten liikkumisesta ja vireydestä.

Martelalaiset ovat aktiivista porukkaa sekä töissä että vapaa-ajalla. Yhtenä esimerkkinä vientitiimimme Juuso Kosonen, joka vetää osan kehityskeskustelua tiimiläistensä kanssa juoksulenkillä. Mutta selkeitä kehitysalueitakin löytyi: esimerkiksi työmatkaliikunta voisi olla yksi tuettavista asioista. Saimme myös vastaajilta erittäin hyviä ideoita työpäivän ja vapaa-ajan aktivoimiseen. Olemme valinneet vastausten perusteella fokusalueet, joita lähdetään kehittämään aluekohtaisten tarpeiden mukaisesti, valittujen aktiivien vetämänä, Maija kertoo.

SAT-kumppanuus on antanut meille mahtavia mahdollisuuksia päästä treenaamaan huippujen kanssa. Olemme jo osallistuneet Sami ”Musti” Jauhojärven hiihtotreeneihin sekä saaneet oppeja naisten jääkiekon olympiajoukkueelta! Osallistumme toki myös toukokuiseen Yritysmaratonviestiin kahdella joukkueella.

Hyvinvoinnin tukeminen osana yrityskulttuuria

Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara, ja yrityksen johdon tehtävä on varmistaa, että henkilöstöllä on edellytykset toimia tehokkaasti, kehittyä ja viihtyä työssään. Kun ympäristö ja kulttuuri ovat linjassa keskenään, henkilöstöllä on edellytykset toteuttaa itseään omaksi ja työnantajansa hyväksi. Tyytyväinen ja hyvinvoiva ihminen tekee parempaa työtä – ja pysyy mukana pidempään. Olemme haastamassa myös yhteistyökumppaneitamme mukaan SAT-kilpailuun ja uskomme saavamme kovan kisan aikaiseksi! Tästä tulee kaikin tavoin vauhdikas vuosi!

 

Hyödynnä Olympiakomitean Henkilöstöliikunnan työkalupakki ja vinkkilista >

Mm. Aktiivisempi arki -työpajaan sisältyvän Älä istu, ole hyvä -videon avulla saat tiivistetysti (kesto vain noin 5 min) tietoa arjen aktiivisuuden tärkeydestä ja istumisen haitoista.