Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.04.2018 | Olympiakomitea

Luonto liikuttaa Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Nyt on lupa irrotella ideoita! Helatorstaina vietetään jälleen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää. Tapahtumakartasta löytyy pop up -tapahtumia jo vaikka kuinka, ja määrä vain kasvaa päivä päivältä! Nyt on hyvä hetki kirjata oma tapahtuma ja haastaa muita mukaan. Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivää kannustetaan erityisesti viettämään luonnossa.

Tapahtumat voivat olla luontoretkiä, metsäseikkailuja, pihapelejä, henkilökunnan virkistysretkiä, heräävän kevään luontobongauksia, ulkotreeniä – mitä vain. Valloittava esimerkki on Musti Run – Tassut kohti polkuja! -tapahtuma Liesjärven kansallispuistossa Tammelassa. Tapahtumaan kutsutaan kaikki omien koirien kanssa ulkoilevat sekä muutkin luonnossa liikkumisesta nauttivat polkujuoksemaan tai kävelemään.

– Tapahtuman ideana on tuoda esille sitä, kuinka ansiokkaasti koirat houkuttelevat meitä liikkeelle ja luontoon. Koirat, liikunta ja luonto vaikuttavat hyvinvointiimme hyvin samankaltaisesti edistämällä niin fyysistä, sosiaalista kuin henkistäkin hyvinvointia, kertoo Metsähallituksen Luonto lisää liikettä -hankkeen projektipäällikkö Katri Vähäsarja.

Tapahtumakartassa löytyy jo paljon ja kaikenlaista. Salon liikuntapalvelut tutustuttaa salolaisia peräti 16 eri luontokohteeseen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys järjestää lintukävelyn Seitsemisen kansallispuistossa ja Lopella metsäretkelle lähdetään Hevostoiminta Valkkaan suloisten miniaasien seurassa. Oulun kaupungin liikuntapalvelut haluaa haastaa kaikki oululaiset sekä osallistumaan että nyt huhtikuussa ideoimaan pop up -tapahtumia.

– Tulossa on mm. päiväretki vuoden retkeilykohteeseen Rokualle. Sata nopeinta saa aloittaa matkan lättähatulla ja jatkaa joko pyöräillen tai bussilla pääkohteeseen häppeningin äärelle. Unelmien liikuntapäivän tutustumis- ja toimintarasteja ovat järjestämässä ainakin vapaa-ajan kalastajat, partiolaiset, golfseura ja pyöräilyseura, iloitsee liikuntakoordinaattori Tiina Pekkala.

Huhtikuu on ihan parasta aikaa ideoida. Kuka vaan voi innostaa joko yhdessä tai omatoimisesti liikkumaan luonnon lisäksi kaikenlaisissa ympäristöissä. Muun muassa Suomalainen Voimisteluseura kutsuu kaikki kuviojumppaan Helsingissä Musiikkitalon edustalla, Kalajoella Lankilassa Sirpa haastaa työpaikan väen ulkoilemaan ja Keravan Urheilijat haastaa kaikki keravalaiset huiputtamaan Keinukallion rinnettä. Huippujuttuja kaikki!

Miten toimia: Ideoi – kirjaa tapahtumakarttaan – tsemppaa ja haasta!

– Unelmien liikuntapäivä on valtakunnallinen kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, jolloin kuka vain voi järjestää oman tapahtuman tai osallistua muiden tapahtumiin

– tapahtumat kirjataan karttapalveluun: www.unelmienliikuntapäivä.fi. Kaikki tapahtumat – avoimet tai suljetut, isot ja pienet – kannattaa ilmoittaa mukaan.

– Mukaan haastetaan niin yksittäisiä ihmisiä, yhdistyksiä, seuroja, järjestöjä ja kuntatoimijoita rakentamaan yhdessä Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää

– Mm. koulut, päiväkodit ja 10.5. kiinni olevat työpaikat voivat järjestää ETKOT-ennakkotapahtumia 9.5., jotka voi myös ilmoittaa tapahtumakartassa.

 

Lisätiedot:

www.unelmienliikuntapäivä.fi

#unelmienliikuntapäivä

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä. Päivän taustalla ovat Suomen Olympiakomitea, liikunta- ja terveysjärjestöt sekä Metsähallitus. Haastamme yhdessä eri toimijoiden kanssa kaikki suomalaiset ulos liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.!

Lue lisää aiheesta