Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.04.2018 | Olympiakomitea

Työyhteisöt liikkeelle Unelmien liikuntapäivänä 10.5.!

Taukojumppaa, metsäretkeä, porrastreenejä, ulkoleikkejä, kävelykokouksia, … Lue alla, mitä kaikkea on jo keksitty!

Nyt haastamme kaikki työpaikat ja työyhteisöt ideoimaan, mitä kivaa voi järjestää Unelmien liikuntapäivänä! Tänä vuonna erityisteemana on luonto, mikä mahdollistaa vaikka mitä hienoa toimintaa osaksi työarkea. Työhyvinvoinnillekin luonnon hyvää tekevät vaikutukset ovat tunnettuja. Unelmien liikuntapäivä ajoittuu tänä vuonna helatorstaille, ja päivän voi viettää vaikka virkistyspäivänä. Pyhäpäivää viettäviä tahoja rohkaisemme pitämään työpaikoilla etkot 9.5. ja innostamaan porukoita liikkumaan itsekseen vapaapäivänä. Kaikki tapahtumat – isot ja pienet – kannattaa ilmoittaa tapahtumakartalle ja tehdä näkyväksi omakin toiminta.

Tapahtumakartasta löytyy pop up -tapahtumia jo vaikka kuinka, ja määrä vain kasvaa päivä päivältä! Nokian kaupungin vapaa-aikapalvelut viettävät yhteistä kehityspäivää 9.5. ja päivän aikana heitä liikuttamaan tulee SuperSam, Lapinjärven kunnantalon työntekijät osallistuvat tapahtumaan siivouspäivän tempauksella, Tupahoivan työntekijät Sastamalassa kutsuvat mukaansa sekä asukkaat että omaiset yhteiseen Unelmien liikuntapäivään erilaisten liikuntarastien muodossa, ja muun muassa Nordea järjestää urheilujäsenilleen etkot Suomen pääkonttorillaan Helsingissä.

Innokas Medical Oy:n Kempeleen toimisto rohkaisee työntekijöitään 10.5. liikkumaan haluamallaan tavalla ja haluamassaan paikassa. Tapahtumaan osallistuneet ottavat kuvan omasta liikkumisestaan kyseisenä päivänä ja lähettävät sen sähköpostilla tykytiimille. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

–  Me haluamme innostaa ihmisiä liikkumaan omalla haluamallaan tavalla vapaapäivänään. Meidän työntekijämme saavat itse valita, miten liikkuvat ja missä, ystäviensä tai perheensä kanssa, yksin tai ryhmässä. Unelmien liikuntapäivän toteuttamiseksi ei tarvitse järjestää jotain valtavaa tapahtumaa, vaan tärkeintä on kannustaa ihmisiä viettämään päivää iloisesti liikkuen. Tämän mikä tahansa työpaikka voi järjestää, vihjaisee Päivi Toppila Innokas Medicalista.

Nyt on hyvä hetki irrotella ideoilla, kirjata oma tapahtuma ja haastaa muitakin työyhteisöjä mukaan. Tehkää ensin, ja haastakaa toinen toimipiste tai lähityöpaikka mukaan!

Miten toimia: Viesti eteenpäin – Ideoi – kirjaa tapahtumakarttaan – tsemppaa ja haasta – ja kerro eteenpäin!

• Unelmien liikuntapäivä on valtakunnallinen kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, jolloin kuka vain voi järjestää oman tapahtuman tai osallistua muiden tapahtumiin

• Mukaan haastetaan niin yksittäisiä ihmisiä, yhdistyksiä, seuroja, järjestöjä ja kuntatoimijoita rakentamaan yhdessä Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää

• Tapahtuma voi olla suljettu omalle porukalle tai tehdä omaa toimintaa näkyväksi kutsumalla avoimeen tapahtumaan vaikka omalle työpaikalle!

• Tapahtumat kirjataan karttapalveluun: www.unelmienliikuntapäivä.fi. Kaikki tapahtumat – avoimet tai suljetut, isot ja pienet, vaikka vain oman porukan taukojumppa – kaikki kannattaa ilmoittaa mukaan, sillä kaikkien ilmoittaneiden kesken on huippupalkintoja! Tutustu palkintoihin täällä.

• Mm. koulut, päiväkodit ja 10.5. kiinni olevat työpaikat voivat järjestää suljettuja ETKOT-ennakkotapahtumia 9.5., jotka voi myös ilmoittaa tapahtumakartassa.

• Viestikää tapahtumasta ja ottakaa Unelmien liikuntapäivän aineistopankin materiaalit käyttöön: tarjolla logoja, julistepohjia ja haastebannereita!

• Käyttäkää tunnusta #unelmienliikuntapäivä

 

Lisätiedot:

www.unelmienliikuntapäivä.fi

#unelmienliikuntapäivä

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä. Päivän taustalla ovat Suomen Olympiakomitea, liikunta- ja terveysjärjestöt sekä Metsähallitus. Haastamme yhdessä eri toimijoiden kanssa kaikki suomalaiset ulos liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.!

Lue lisää aiheesta