Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.04.2018 | Olympiakomitea

Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotoutumista tuetaan 8 miljoonalla eurolla

Opetushallitus on avannut erityisavustushaun hankkeille, jotka edistävät maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Opetushallitus rohkaisee esittämään hankkeita, jotka edistävät yhteistyötä eri toimialojen kesken ja joilla tavoitellaan laajempaa alueellista tai valtakunnallista vaikuttavuutta.

Avustuksia jaetaan yhteensä noin 8 miljoonaa euroa. Avustukset kotoutumisen edistämiselle jaetaan nyt ensimmäistä kertaa Opetushallituksesta, aiemmin hausta on vastannut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden koulutuspolkuja ja tukea kotoutumista edistäviä toimia muun muassa henkilökohtaistamisen keinoin. Avustuksilla voidaan muun muassa kehittää maahanmuuttajien oppimista ja ohjausta niin varhaiskasvatuksessa, yleissivistävässä ja ammatillisessa koulutuksessa, korkeakoulutuksessa ja vapaassa sivistystyössä kuin valmistavissa ja valmentavissa koulutuksissa. Lisäksi avustuksilla on mahdollista vahvistaa osallisuutta ja edistää hyvinvointia taiteen, kulttuurin ja liikunnan toimialoilla sekä nuorisotyön ja -toiminnan keinoin.

Avustusta voidaan myöntää korkeakouluille, koulutuksen järjestäjille ja ylläpitäjille, kunnille, oikeuskelpoisille yhteisöille, säätiöille, yhdistyksille ja järjestöille. Taiteen, kulttuurin ja liikunnan avustuksia voidaan myöntää ainoastaan järjestöille. Erityisesti toivotaan hankkeita, joilla edistetään kohtaamisia ja vuoropuhelua.

Haku avattiin 23.4.2018. Sähköinen avustushakemus tulee jättää Opetushallituksen sähköiseen järjestelmään viimeistään 25.5.2018 klo 16.15.

Lue lisää avustuksesta

Lähde: Opetushallituksen tiedote

Kuva: Antero Aaltonen