Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.04.2018 | Olympiakomitea

Yleisurheilun juhlaa kesällä Tampereella

Tampereella järjestetään kesällä alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisat sekä legendaarinen naapurien taisto, yleisurheilun Ruotsi-ottelu.

Maailman parhaat nuoret heinäkuussa Tampereella

Heinäkuun 10-15. päivä Ratinan stadionilla kilpailevat maailman parhaat nuoret alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisoissa. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa pohjoismaissa ja on tämän vuoden suurin maailmassa järjestettävä kansainvälisen yleisurheiluliiton alainen tapahtuma, johon odotetaan urheilijoita jopa 160 maasta.

Tampereen kisojen suomalaisten kärkinimien kaartiin kuuluvat Samuel Purolan, Viivi Lehikoisen ja Elina Kinnusen lisäksi viime kesän junioreiden EM-nelonen, seiväshyppääjä Saga Andersson, kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo, kiekonheittäjä Helena Leveelahti, moukarinheittäjä Kiira Väänänen sekä pikajuoksija Sara Francis.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen sanoin yleisurheilussa Suomella on nyt kasvamassa hyviä ikäluokkia. Tampereella kilpailevien, vuosina 1990-2000 syntyneiden urheilijoiden joukossa on paljon eri lajien lahjakkuuksia. Miesten 4 x 100 metrille löytyy hyvä ryhmä ja varteenotettavia ovat myös muiden muassa kestävyysjuoksijat Tomi Lehto ja Astrid Snäll, keihäänheittäjä Atte Sailola ja kuulantyöntäjä Eero Ahola. Varsinkin juoksulajeissa taso kuitenkin kiristyy oleellisesti, kun on kyse MM-kisoista, joissa mukana ovat myös Pohjois-Amerikan, Karibian alueen ja Afrikan juoksijat.

Aika näyttää, millainen ura urkenee Tampereen MM-kisojen noin 30-40 hengen joukkueen urheilijoille. Se on varmaa, että MM-kisayleisölle riittää tasokkaita suomalaisurheilijoita kannustettavaksi!

Lisätietoja: http://tampere2018.com/fi/etusivu/

 

Legendaarinen naapurien taisto

Vuonna 1925 ensimmäisen kerran järjestetty yleisurheilun Ruotsi-ottelu kilpaillaan seuraavan kerran Suomessa 31.8.-1.9.2018 jo toistamiseen peräkkäin Tampereen Ratinan stadionilla. Suurimpana uudistuksena kilpailu viedään läpi nyt perjantai- ja lauantai-iltoina aiemman lauantai-sunnuntaipäivien sijaan. Nuorten maaottelu kilpaillaan lauantaina Ratinassa ennen aikuisten maaottelun alkua, ja sen seuraamiseen paikan päältä on vapaa pääsy.

Ruotsi-ottelussa kilpailuhenki on erityinen, sillä siinä kilpaillaan aina ensisijaisesti sijoituksista ja pisteistä omalle joukkueelle. Kilpailut käydään mies miestä ja nainen naista vastaan. Asetelma luo yleisurheiluun ainutlaatuisen mahdollisuuden kamppailla joukkueena ja käyttää yhtenäistä joukkuetaktiikkaa voiton varmistamiseksi. Viime vuoden tappioiden jälkeen Suomen joukkueella tulee olemaan Tampereella jälleen revanssin paikka.

Lisätietoja: http://ruotsiottelu.fi/