Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.05.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Uuden Liikuntaleikkikoulun toimintamalli ja sisällöt ihastuttivat testikoulutuksessa

Jo yli 20 vuoden ajan alle kouluikäisiä lapsia liikuttanut Liikuntaleikkikoulu, eli Liikkari, uudistuu ja uudet materiaalit ja uudistettu ohjaajakoulutus lanseerataan kesällä.

Seuraihmiset ja varhaiskasvattajat tutustuivat uuden Liikkarin toimintamalleihin ja sisältöihin testikoulutuksessa Helsingissä 5.5.2018.

Uuteen toimintamalliin kuuluvat tuntimallit 2-3 -vuotiaiden Perheliikkariin, 4-5 -vuotiaille sekä 6 -vuotiaille. Testikoulutuksen osallistujat kehuivat uuden Liikkarin ikäryhmien ja sisältöjen vastaavan paremmin tämän päivän tarpeita niin urheiluseuroissa, yhdistyksissä kuin varhaiskasvatuksessakin. Erityisen tärkeäksi uudistukseksi koettiin 2-3 -vuotiaiden Perheliikkari, jossa lapsi ja aikuinen liikkuvat joka tunnilla yhdessä. Päivitetty teoriaosuus ihastutti osallistujia selkeydellään.

Käytännön harjoitukset ja vuorovaikutteisuus testikoulutuksen parasta antia

Testikoulutuspäivän ohjelma perustui niin ikään uudistuvaan Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutukseen. Ohjelmaan kuului uuteen toimintamalliin tutustuminen, teorialuento lapsen liikunnallisesta kehityksestä sekä Liikuntaleikkikoulun demotunti ja käytännön harjoituksia leikin kehittelystä. Liikuntaleikkikoulun toteuttamisesta urheiluseuroissa ja varhaiskasvatuksessa keskusteltiin yhdessä koulutuspäivän lopuksi.

Kokonaisuudessaan Liikuntaleikkikoulun uudistettuihin materiaaleihin kuuluu ohjaajakansio päivitetyllä teorialla, uusilla tuntimalleilla ja Liikuntaleikit ja välinevinkit -oppaalla. Lisämateriaaleihin kuuluvat uusi kotitehtävävihko 4-5 vuotiaille, Perheliikkariin Liikkari-passi ja kotitehtäviä netissä sekä Sykkivät sydämet – lasten liikuntamusiikki cd-levy, joka tulee myös saataville Spotifyyn!

Uudistettu Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus alkaa pyöriä kesän jälkeen liikunnan aluejärjestöissä ympäri Suomea ja se on avoin kaikille. Koulutusten aikataulut löytyvät aluejärjestöjen nettisivuilta. Ilmoittaudu mukaan!

Liikuntaleikkikoulun uudistuksesta vastaavaan työryhmään kuuluu: Arja Sääkslahti, Satu-Maria Ruotsalainen, Liisa Aarnikoivu, Nina Korhonen ja Jukka Karvinen. Työryhmän koordinaattorina toimii Hanna Laine.

Lue lisää aiheesta