Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.05.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Viime hetken vinkit Unelmien liikuntapäivään

Kaikenlaisen liikkumisen valtakunnallinen pop up -päivä 10.5. toteutetaan tänä vuonna jo kolmannen kerran. Vuosittain toteutuva Unelmien liikuntapäivä ajoittuu tänä vuonna helatorstaille, ja monet koulut ja varhaiskasvatuksen paikat viettävät sitä jo päivää aiemmin 9.5. omina etko-tapahtumina. Unelmien liikuntapäivää on suunniteltu yhdessä lasten kanssa ja samalla on hyvä tilaisuus viestiä päivästä myös koteihin helatorstain ohjelmaksi. Vuoden erityisteemana on tänä vuonna luonto.

Pihkapuiston ala-asteella Helsingissä omien etkojen suunnittelu lähti käyntiin jo helmikuussa, vaikka vihertävästä kevätsäästä ei ollut tietoakaan.

– Unelmoimme lasten kanssa esimerkiksi salibandyturnajaisista ja temppuradoista liikuntasalissa. Nyt kevään tullen ohjelma on tarkentunut, iloitsee opettaja Tiina Gröhn.

Katso videolta, mitä lapset suunnittelivat täältä.

Koko Nurmijärven varhaiskasvatus tekee upean etko-tempauksen 9.5. klo 10 ja laulaa yhdessä liikkumislaulun innostaen kaikki liikkumaan ja laulamaan myös Unelmien liikuntapäivänä.

Katso haastevideo täältä.

Helatorstai rohkaisee luontoon ja liikkuminen voi jatkua viikonloppuun

– Helatorstai antaa upean mahdollisuuden lähteä liikkeelle ja luontoon vaikka koko perheen voimin. Kun lapset ovat saaneet tehdä jotain kivaa koulussa, voi samoja kokemuksia  jakaa myös kotona vapaa-ajalla. Helatorstai antaa upean mahdollisuuden leikkiä pihaleikkejä tai lähteä metsäretkelle koko perheen voimin. Tänä vuonna säätkin taitavat suosia meitä, kannustaa Olympiakomitean erityisasiantuntija Jukka Karvinen.

Vinkit kevyeen etko-ratkaisuun keskiviikkoon 9.5.

Unelmien liikuntapäivää ei tarvitse kuitenkaan aina suunnitella aikaa vievästi, ja etkoja voi viettää keveästikin. Alla muutama nopea tärppi:

  • viekää koulutunti tai päiväkotituokio poikkeuksellisesti ulos
  • yhdistäkää pari tuntia ja lähtekää vaikka lähimetsään – aineeseen kuin aineeseen löytyy materiaalia ympäristöstä
  • pitäkää yksi tai useampi yhteinen liikunnallinen välitunti tai ulkoiluhetki
  • järjestäkää temppurata ulos
  • innostakaa lapset tulemaan liikkuen jollain uudella tavalla kouluun tai päiväkotiin – vaikka hyppien!
  • käyttäkää Leikkipäivän materiaaleja ideoinnin apuna
  • ideoikaa lasten kanssa Unelmien liikuntapäivää ja viestittäkää ideoista myös koteihin

Oman etkotapahtuman voi edelleen ilmoittaa tapahtumakalenteriin: www.unelmienliikuntapäivä.fi . Ilmoittamalla tapahtuman voi voittaa hienoja palkintoja!

Pihapeleistä aarteenmetsästykseen ja puidenhalauksesta lajikokeiluihin:

Tutustu koko Unelmien liikuntapäivän ohjelmakokonaisuuteen: www.unelmienliikuntapäivä.fi

PS. Unelmien liikuntapäivän lisäksi valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 12.5., mutta leikkimisen ja liikkumisen voi yhdistää niin Unelmien liikuntapäivänä kuin myös muina toukokuun päivinä!

 

Lue lisää aiheesta