Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.05.2018 | Olympiakomitea

ILMO-palvelussa voi kertoa urheilurikkomuksista

Mitä tehdä, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta? Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry avasi hiljattain ILMO-palvelun näitä tilanteita varten. ILMO-palvelussa voi tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun urheilutoimijan epäeettisestä toiminnasta.

Ilmoituksen mahdollisesta väärinkäytöksestä voi tehdä ILMOn kautta kuka tahansa, nimettömästi tai omalla nimellään. SUEK käsittelee ilmoitukset luottamuksellisesti.

– Halusimme luoda luotettavan ja käytännöllisen tavan raportoida mahdollisista urheilurikkomuksista. Ilmoituksia tulee meille ILMOn kautta viikoittain. Analysoimme jokaisen ilmoituksen mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

ILMO-palvelu perustuu ajatukseen reilusta urheilusta, joka on jokaisen urheilijan oikeus. Ilmoittaja auttaa suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

– Mitä enemmän saamme tietoa, sitä paremmin pystymme myös kehittämään keinoja ehkäistä urheilun ongelmia, Ikonen sanoo.

 ILMO tukee lajiliittojen työtä reilun urheilun puolesta

 Urheilulajien sisällä väärinkäytösepäilyistä ollaan usein yhteydessä suoraan kyseisen lajin lajiliittoon. SUEK auttaa lajiliittoja käsittelemään mahdollisia väärinkäytöksiä ja hankalia tilanteita.

– Joskus voi kuitenkin olla asioita, joista helpompi raportoida muualle kuin omalle lajiliitolle. Arkaluontoiset tilanteet saattavat jäädä kokonaan käsittelemättä, jos niistä ei voi kertoa neutraalille ulkopuoliselle taholle. Siksi ILMO on hyvä järjestelmä, Suomen Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen sanoo.

ILMO-palvelu: ilmo.suek.fi