Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.05.2018 | Olympiakomitea | Artikkeli

Yhdessä toteutettu Unelmien liikuntapäivä täyttyi iloisista liikkumisen tavoista

Valtakunnallinen liikkumisen pop up -päivä 10.5. toteutui helatorstaina kolmannen kerran ja maa täyttyi isoista ja pienemmistä iloisista tapahtumista ja liikkuvista ihmisistä. Aurinkoinen kevätsää helli Suomea ja innosti entisestään ihmisiä liikkeelle ja ulos luontoon tämän vuoden teeman mukaisesti. Sadoilla paikkakunnilla oli toteutettu yksittäisten ihmisten, seurojen, yhdistysten, kuntien tai yritysten yhteistyössä järjestämiä tapahtumia. Päivä tarjosi lukemattomia kokeiluja ja liikkumisen tapoja. Myös järjestäjät ovat tyytyväisiä.

Nurmijärvellä LiikuntaSankarit koordinoivat kymmenien seurojen ja kuntatoimijoiden kanssa yhteistyössä koko perheen tapahtuman Klaukkalan urheilupuistoon. Ohjelmassa oli lajikokeiluja, yhteisjumppaa, sanaseikkailua, pomppulinnaa, kuntoilualueen esittelyä sekä musiikki- ja tanssiesityksiä. Urheilukentällä oli 10 seuran toimintapistettä, joissa arviolta tuhat henkeä sai kokeilla uusiakin lajeja.

– Päivä toteutui täydellisesti ja saimme paljon positiivista palautetta. Ehkä samalla saimme kylvettyä liikunnan siemen ainakin jollekin lapselle, totesi Eero Santala LiikuntaSankareista tyytyväisenä.

Kuva: Nurmijärven LiikuntaSankarit

 

Liesjärven kansallispuistossa järjestettiin koko perheen ja koirien yhteinen Musti Run -polkujuoksutapahtuma.

–  Kaikki meni ihanasti, järjestelyt toimivat ja paikalla oli hymyileviä ihmisiä ja häntää heiluttavia koiria. Palautteena saatiin, että tällaista täytyy saada lisää ja nyt meidän tehtävänämme on miettiä, miten saamme leviämään tällaisen toiminnan. Kaikille avoin luonnossa järjestetyille tapahtumille, jonne ovat tervetulleita niin perheet kuin koiratkin, on selvästi tilausta. Kun koirat pääsevät mukaan, myös lapset lähtevät aikuisten kanssa, ja kuulemma nyt perheisiin tämän myötä on saatu uusia polkujuoksuharrastajiakin lapsista, iloitsee tapahtuman järjestäjistä Kati Vähäsarja Metsähallituksesta.

Kuva: Tanja Bonde Jensen

 

Siilinjärvellä onnistunut perheliikuntapäivä keräsi valtavasti lapsiperheitä. Erilaisilla toimintapisteillä opetettiin luonnossa liikkumista, puukolla veistämistä ja pelattiin mm. luontobingoa.

–  Meidän tapahtumassa perheet saivat yhdessä tehdä ja puuhata eikä toiminta ollut yksilökeskeistä. Näyttäisi, että tällaiselle luonnossa tekemiselle on tarvetta varsinkin nuorilla ihmisillä, jotka eivät oikein uskalla mennä metsään, eivätkä lähde sinne sitten lastenkaan kanssa, pohti Jorma Häkkinen Siilin Ladusta.

 

Oulussa järjestettiin suuri pop up -tapahtuma Hietasaaren ulkoilualueelle, joka keräsi tuhansia ihmisiä päivänä aikana. Ohjelmaa, lajiesittelyjä sekä puffettia toteutettiin useiden toimijoiden yhteistyönä.

– Väkeä tuli hienosti tutustumaan jousiammuntaan. Samalla saimme markkinoitua omaa toimintaamme ja kerrottua, että meillä on avoin opastusilta joka viikko, kertoi Jani Savilampi Oulun Jousimiehet ry:stä tyytyväisenä. Suurin osa kävijöistä oli ensikertalaisia, nuorin ampujakokelas taisi olla 4-5-vuotias, arvoi Savilampi.

 

Helsingissä MM-kultaa juuri voittanut muodostelmaluistelujoukkue Marigold Ice Unity lähti avoimin mielin kokeilemaan pop up -tapahtumaa osana omaa treenipäiväänsä. Ennen jäähallin luisteluhetkeä oli järjestetty aurinkoiselle kentälle verryttelytunti, jonne saapui jo paljon porukkaa.

–  Avoimiin treeneihimme tuli luistelijoita Porista ja Tampereelta asti. Mukana oli lajin harrastajia, mutta myös aivan ensimmäistä kertaa kokeilevia lapsia, nuoria ja aikuisia. Kommentteina saatiin, että kai tällainen järjestetään uudelleen, tämä oli niin hieno juttu. Vastauksena annettiin, että ilman muuta. Tällainen toiminta antaa näkyvyyttä lajille kuin lajille, hehkutti Marigoldin päävalmentaja Anu Oksanen.

Kuva: Helsingin Luistelijat

 

Myös Unelmien liikuntapäivää koordinoinut Olympiakomitea on päivään tyytyväinen.

– Kiersin päivänä aikana lukuisia tapahtumia ja oli upeaa nähdä erilaisen liikkumisen kirjo ja siihen kaikkeen liittyvä liikkumisen ja yhdessä tekemisen ilo. Aivan mahtavaa oli todeta, miten eri toimijat yhdessä tekivät päivän, joka toivottavasti osaltaan vaikutti siihen että mahdollisimman moni löysi itselleen sopivia tapoja lisätä liikettä vaikka ihan jokaiseen päivään, kiitteli Unelmien liikuntapäivän projektipäällikkönä toiminut erityisasiantuntija Matleena Livson Olympiakomiteasta. Tavoitteena on jatkaa Unelmien liikuntapäivää 10.5. vuosittain.

 

Seuraa päivän tunnelmia sosiaalisen median kuvakoosteesta: unelmienliikuntapäivä.fi

#unelmienliikuntapäivä

 

Lue lisää aiheesta