Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.05.2018 | Olympiakomitea | Artikkeli

HJK:n työhyvinvointipalvelut ovat 99-prosenttisesti muuta kuin jalkapalloa

Jalkapallo on todella vain yksi liikuntalaji työyhteisöille tarjottujen monipuolisten palvelujen joukossa. Jo HJK Hyvinvointipalveluiden listaus virkistys- ja hyvinvointipäivien lajivaihtoehdoiksi on hengästyttävä: amerikkalainen jalkapallo, bodyweight training, foamroller, frisbeegolf, golf, jalkapallo, jooga, jousiammunta, judo, juoksukoulu, kuplafutis, kahvakuula, kuntonyrkkeily, mindfulness, pilates, qigong, rugby ja venyttely.

Tunnettuna brändinä Helsingin Jalkapalloklubi HJK koetaan kiinnostavaksi myös yritysten keskuudessa liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tarjoajana.

– Vuosittain palveluja hyödyntää muodossa tai toisessa noin 130 yritystä. Sitä tavoitellaan, että jokainen osallistuja saisi onnistumisen tai oivaltamisen kokemuksia, sanoo hyvinvointipäällikkö Hanne Vilpponen HJK Hyvinvointipalveluista.

Jonkin verran haasteita miehiseksi koetulle lajiseuralle on tuottanut naisvaltaisempien yritysten tavoittaminen. Ennakkokäsitysten muuttumisesta kertoo kuitenkin hyvin esimerkki, jossa rakennusfirman naishenkilöt valitsivat virkistyspäiväkseen HJK:n futispäivän.

–  Päivän aikana liigajoukkueen pelaajat avasivat pelaamisen saloja tuskin lainkaan aiempaa lajituntumaa omaaville osallistujille niin onnistuneesti, että he saivat kipinän liittyä HJK:n naisten harrastejoukkueeseen, toteaa Vilpponen tyytyväisenä.

 

Hyvin nukkuminen alkaa olla taas muotia

 

HJK:ssa liikunnallisen elämäntavan edistäminen myös yrityksille kohdennettujen hyvinvointipalvelujen muodossa on hyvin luontevaa.

– Arvopohja tuo uskottavuutta, jota täydentää vahva osaaminen. Ne ovat hyviä myyntiargumentteja. Jatkuvaa muuntautumiskykyä toki vaaditaan kiinnostavien ja ajanmukaisten palvelujen tarjoamiseksi. Tämä on kasvava bisnes ja jatkuva markkinointi on välttämätöntä. Yrityksissä on selvästi alettu kiinnittämään enemmän huomiota työtekijöiden terveyteen ja jaksamiseen.

Työhyvinvointipäivien sisällöt seuraavat selkeästi yleisesti kiinnostavia trendejä.

– Erilaiset testauspalvelut ja työkykykartoitukset kasvattavat suosiotaan. Yhdessä Firstbeatin kanssa tarjoamme yrityksille kokonaisvaltaisesti hyvinvointia kartoittavan hyvinvointianalyysin, jossa yhdistyvät työ, vapaa-aika ja uni. Laajan asiantuntijaverkostomme avulla pystymme sisällyttämään myös hyvinvointipäiviin luentoja ajankohtaisista teemoista. Juuri nyt uni ja palautuminen on vastaavanlainen kiinnostava `päivän sana` kuin muutama vuosi sitten ravitsemus.

Miltä kuulostaisi palautumisen tueksi saunajooga tai -pilates? Molemmat löytyvät HJK Hyvinvointipalveluista Työhyvinvointi-otsikon alta.

 

Tutustu Olympiakomitean Urheiluseurat työyhteisöjen liikuttajina -katsaukseen >