Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.05.2018 | Olympiakomitea | Artikkeli

3Selfs-paidoissa viestitään hyvinvoinnin ideologiaa

Canonin 320 työntekijästä peräti kolmasosa valmistautuu parhaillaan Yritysmaratonviestiin! Miten moiseen aktiivisuuteen motivoidaan? Toimitusjohtaja Harry Nyströmin vastaus polveilee japanilaisesta yritysfilosofiasta vastuulliseen johtamiseen ja erilaisten innovatiivisten ideoiden avulla innostamiseen.

– Raja yksityisyyden ja työn välillä on yhä häilyvämpi, joten hyvinvointi, henkilöstöliikunta siihen sisältyen, on yksi henkilöstöjohtamisen olennaisimpia osioita, toteaa Nyström. Canonilla hyvinvointi rakentuu vastuulliselle johtamiselle ja esimiestyölle. Ne mahdollistavat hyvän dialogin ihmisten kesken, sellaisen, jossa puhutaan kokonaisvaltaisesti hyvästä elämästä, toteaa Nyström.

Koko liiketoiminnan ydinajatus pohjautuu japanilaiseen Kyosei-filosofiaan, jossa korostetaan harmoniaa, elämistä ja työskentelemistä yhdessä yhteisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Arjessa ajattelua toteutetaan 3Selfs-mallin kautta, joka tuo kokonaisuuteen myös yksilön vastuun omasta hyvinvoinnistaan.

Henkilöstöä Canonilla Suomessa on noin 320. Pitkät työsuhteet ja pieni vaihtuvuus kertovat hyväksi koetusta työpaikasta. Siihen myös panostetaan.

Virtaa ja vireyttä -ohjelman puitteissa hyvää yhteistyötä tehdään Terveystalon ja Ilmarisen kanssa. Yhteistyön lähestymistapa perustuu Nyströmin mukaan vahvasti ennaltaehkäisyyn, on järkevämpää hoitaa terveyttä sairauksien sijaan. Työarjessa fyysistä aktiivisuutta mahdollistetaan mm. joustavilla työajoilla ja monimuotoisella työympäristöllä. Työntekijän vapautta tehdä työtä haluamallaan tavalla tuetaan lisäksi työergonomialla kuten hissipöydillä, säädettävillä tuoleilla, seisontamatoilla ja ”jumppatikuillakin”.

– Tuskin kukaan enää esimerkiksi toimistotyöpisteillä tekee työtään pelkästään istuen.

Joka päivä jotain jaettavaa

Perinteisen henkilöstöliikuntatarjonnan ohella tarjotaan myös uusia lajikokeiluja, kuten balettia, pilatesta ja jumppaa yhdistävää barre-movea ja Skypen kautta osallistavaa toimistojoogaa.

Noin vuoden verran käytössä on ollut Parempi Vire -mobiilipalvelu, joka mahdollistaa omien hyvinvointia ylläpitävien tapojen kirjaamisen ja jakamisen – ja tietysti toisten kannustamisen. Palvelussa olevien valmiiden kategorioiden lisäksi sinne voi luoda myös omia. Canonilaisten kirjaamia erilaisia aktiivisuuden ja palautumisen tapoja on jo noin 110. Yhtä tärkeitä jaettavia ovat koirakävelyt metsässä kuin kuvat kuntosalilta.

– Itselleni liikunta on luontevaa ja pyrin olemaan positiivisena esimerkkinä jakamalla palvelussa joka päivä jotain. Huomaan kyllä, että mitä enemmän ikää tulee, sitä paremmin ymmärtää kokonaisvaltaisuuden tärkeyden, juuri sen tasapainon.

”Temppuihin kaikkien mukaan saamiseksi” Nyström ei usko, vaan keskustelevaan yrityskulttuuriin. Sen ympärille pyritään luomaan erilaisia innovatiivisia ideoita, ”ituja”, kuten luentoja, tapahtumia, lajikokeiluja ja puhelinsovelluksia, joihin on omaehtoisesti helppo tarttua.

Palataan vielä Yritysmaratonviestiin.

Alkuinnostuksen Nyström muistelee syttyneen Veikkauksen lottopallopukuisia juoksijoita esittäneestä kuvasta.

– Kuva ilmensi äärettömän hyvin tapahtuman mahdollistamaa yhteisöllistä hauskuutta, joka myös meillä on osallistumisen ideologiana. 8-10 hengen viestiporukat ovat kevään aikana sopineet keskenään leikkimielisiä treenejä ja jokaisella porukalla on omat nimet. Päivä alkaa klo 10 pääkonttorin päädyssä otettavalla perinteisellä tuuletuskuvalla. Siitä jatketaan punaiset paidat päällä tapahtumapaikalle. Ja sen verran monta meitä on, että kyllä meidät siellä näkee!

 

yritysmaratonviesti.fi