Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.05.2018 | Olympiakomitea

Suomalaisia valittu Euroopan Olympiakomiteoiden ytimeen

Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo, toimitusjohtaja Mikko Salonen sekä Huippu-urheiluyksikön projektipäällikkö Peter Brüll on valittu jäseniksi Euroopan Olympiakomiteoiden (EOC) työryhmiin eli komiteoihin vuosille 2018-2021. Lisäksi EOC:n urheilijavaliokunnan jäsen Mikko Ronkainen valittiin urheilijaedustajaksi markkinointi- ja viestintäkomiteaan.

Rahkamo on vuodesta 2014 lähtien toiminut EOC:n Culture and Legacy -komitean puheenjohtajana ja sai nyt jatkoa kaudelleen. Komitean tehtävänä on edistää olympia-aatetta ja kisoihin liittyviä perintöjä.

– Olen iloinen saadessani jatkaa työtä komiteassa, jonka kautta on mahdollista nostaa esille EOC:n päätöksentekoon erityisesti nuorten ääni. Viimeisen neljän vuoden aikana olemme komiteassani luoneet uusia työkaluja esimerkiksi olympia-aatteen esiin nostamiselle nuorten kisojen aikana. Lisäksi modernin teknologian avulla meillä on yhteys nuoriin myös kokouksien tai kisojen välisenä aikana. Työtä on mukava kehittää myös seuraavat neljä vuotta, iloitsee Rahkamo.

– Aktiivinen ja vastuullinen kansainvälinen työ tukee huippu-urheilumenestystä ja liikkeen lisäämistä Suomessa, siksi haluamme olla vaikuttamassa urheilun ytimessä, toteaa toimitusjohtaja Salonen, joka valittiin EOC:n tasa-arvotyön komiteaan (Gender Equality in Sport). Omasta komiteapaikastani olen ylpeä, sillä sitä kautta pääsen vaikuttamaan urheilun tasa-arvokysymyksiin, joissa riittää vielä paljon tehtävää. Tasa-arvo on olennainen osa vastuullisuutta ja hyvää hallintoa, ja näitä pyrimme edistämään kansainvälisessä vaikuttamistyössämme, lisää Salonen.

Suomi ja Vuokatti ovat Euroopan nuorten Olympiafestivaalien (European Youth Olympic Festival, EYOF) isäntämaana helmikuussa 2021.
– Komiteapaikkani antaa minulle mahdollisuuden vaikuttaa kisojen kehittämiseen, sanoo Peter Brüll, joka valittiin jo toistamiseen EYOF-komiteaan. Lajien ja urheilijoidemme kannalta on tärkeää, että vaikutamme paikoissa, joissa tehdään kilpailuolosuhteisiin, sääntöihin tai aikatauluihin liittyviä päätöksiä, jatkaa Brüll.

Euroopan Olympiakomiteat vastaavat olympialiikkeen ja -aatteen edistämisestä Euroopassa. Neljän vuoden välein järjestettävät Euroopan kisat (European Games) sekä kahden vuoden välein järjestettävät Euroopan nuorten Olympiafestivaalit ovat EOC:n järjestämiä urheilutapahtumia. Lisäksi EOC kokoaa Euroopan maat vuosittain yhteen seminaareihin sekä vuosikokoukseen, jossa määritellään eurooppalaisen liikunnan ja urheilun suuntaviivoja.

Suomen Olympiakomitean kansainvälisyysstrategian voit lukea tästä.