Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.05.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Ilmoita koulusi mukaan harrastusviikon toteuttajaksi

Syyskuun ensimmäinen viikko 3.-9.9.2018 on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa! Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Koulut päättävät itse, miten viikon toteuttavat. Idea on, että koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille. Paikallisjärjestöt tulevat mielellään esittelemään toimintaansa oppilaille. Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi.

Koulu voi myös itse suunnitella viikolle omaa ohjelmaa hyödyntämällä suunnittelussa ja toteutuksessa oppilaiden osaamista ja osallisuutta (esim. harrastusten esittelyä vertaisohjaajatoiminnan avulla, opettajat ja oppilaat yhdessä kokeilemassa eri harrastuksia).

Tapahtumaan kannustavat mukaan OKM, OPH, Koulussa harrastamisen verkosto ja muut valtakunnalliset harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt. Harrastusviikolle luodaan yhteinen ilme ja yhteinen viestintä, jota koulut voivat hyödyntää omassa viestinnässään.

Haluamme, että koulut ilmoittautuvat viikon toteuttajaksi, jotta voimme viestiä mukana olevista kouluista eri järjestöille ja medialle. Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoja ja ideoita viikon toteuttamiseksi.

Ilmoita koulusi mukaan harrastusviikkoon täällä.

YHTEISTYÖTERVEISIN KOULUSSA HARRASTAMISEN VERKOSTO!

Kehittämiskeskus Opinkirjo – Koululiikuntaliitto – Liikunnan aluejärjestöt – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Nuori Kirkko – Suomen Olympiakomitea – Suomen Partiolaiset – Suomen Olympiakomitea Suomen Vanhempainliitto – Suomen 4H liitto – WAU ry

Harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt ovat muodostaneet yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia – ennen kaikkea koulupäivän yhteydessä. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä monialaisen yhteistyön avulla. Tahtotilan toteutuminen edellyttää monipuolista tarjontaa oppilaiden toiveita kuunnellen.

Lue lisää aiheesta