Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.05.2018 | Seuratoiminta

Apua lajiliitoille ja seuroille tietopyyntökyselyjen hoitamiseen

Perjantaista 25.5 lähtien seuroihin ja liittoihin tulee kysymyksiä henkilötiedoista. Näihin kysymyksiin ja vastauksiin henkilöillä on oikeus. Mitä henkilötietoja seuralla on minusta? Miten tietoja käsitellään? Ennen kysymyksiin vastaamista henkilöllisyys pitää tarkastaa. Onko henkilö varmasti se, kuka sanoo olevansa.

Henkilöllisyys on varmistettava

Yksi ratkaisu henkilöllisyyden varmistamiseen on pyytää kysyjää toimistolle mukanaan voimassaoleva passi. Olympiakomitea ottaa omaan käyttöönsä eTaika Oy:n Tietosi.fi palvelun. Palvelusta tulee osa Suomisport ekosysteemiä. Tietosi.fi on vahvasti salattu kanava tietopyyntöjen hallintaan. Palvelussa vain tunnistettu henkilö voi lähettää tietopyynnön organisaatiolle. Tunnistautumisessa hyödynnetään pankkitunnistautumista tai mobiilivarmennetta.

Osapuolten välinen viestintä tapahtuu tunnistautumisen avulla suojatusti, mikä täyttää kaikki GDPR-vaatimukset. Tällöin organisaatio tietää sataprosenttisesti kenen kanssa se kommunikoi tietopyyntöjen käsittelyssä. Samalla palvelun käyttäjä erottuu edukseen vastuullisena ja palvelevana organisaationa.

Tietosi.fi ei edellytä IT-projektia

Tietosi.fi on selainpohjainen valmisratkaisu, jonka käyttö ei edellytä erillistä IT-projektia tai integraatiota organisaation tietojärjestelmiin. Henkilötietoihin liittyvät tietopyynnöt voidaan keskittää yhteen kanavaan ja esimerkiksi yhdelle henkilölle. Tarvittaessa palvelun käyttöoikeus voidaan antaa useammallekin henkilölle.

 

Lue lisää aiheesta:

Tietosuoja urheilun lajiliiton näkökulmasta

Hyvä tietosuoja lisää luottamusta urheiluseuraan