Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.05.2018 | Olympiakomitea

Ministeri Terho myönsi urheilijaeläkkeen viidelle

Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt urheilijaeläkkeen viidelle urheilijalle. Valtion ylimääräinen urheilijaeläke voidaan myöntää urheilijalle tunnustukseksi Olympiakisoissa saadusta kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta.

Eläkettä myönnettäessä otetaan urheilusaavutusten lisäksi huomioon hakijan sosiaalinen asema ja verotettavat tulot. Täysi eläke on 1339,57 euroa kuukaudessa ja osaeläke puolet siitä. Eläkkeestä maksetaan veroa. Eläkkeet maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Ministeri Sampo Terho asetti viime viikolla työryhmän uudistamaan urheiljaeläkejärjestelmää. – Nimittämäni työryhmän tehtävä on selvittää etenkin vaihtoehtoja yhä useamman olympiavoittajan ja merkittävän kansainvälisen uran tehneen urheilijan saamiseksi urheilijaeläkkeen piiriin, kertoo urheiluministeri Terho.

Eläkettä haki määräaikaan mennessä 30 urheilijaa.

Henkilötietolain perusteella eläkkeen saajien nimiä ei julkaista internetissä ilman erillistä lupaa.

 

Lähde ja lisätiedot: opetus- ja kulttuuriministeriö