Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.06.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Harrastusviikolla lisää liikettä ja uutta yhteistyötä

Syyskuun ensimmäinen viikko 3.-9.9.2018 on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa! Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Harrastusviikon idea on yksinkertainen: koulut avaavat ovensa ja paikalliset järjestöt tulevat esittelemään omaa tarjontaansa oppilaille. Yhteisellä suunnittelulla järjestöjen kanssa on mahdollista saada koululle todella monipuolinen viikko-ohjelma. Järjestöväen toiveena on, että yhteistyö synnyttäisi myös pysyviä toimintamalleja esimerkiksi kerhotoimintaan.

Koulu voi myös itse suunnitella viikolle omaa ohjelmaa hyödyntämällä suunnittelussa ja toteutuksessa oppilaiden ja opettajien osaamista ja osallisuutta (esim. harrastusten esittelyä vertaisohjaajatoiminnan avulla, opettajat ja oppilaat yhdessä kokeilemassa eri harrastuksia). Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi.

Tapahtumaan kannustavat mukaan OKM, OPH, Koulussa harrastamisen verkosto ja muut valtakunnalliset harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt. Harrastusviikolle luodaan yhteinen ilme ja yhteinen viestintä, jota koulut voivat hyödyntää omassa viestinnässään.

Haluamme, että koulut ilmoittautuvat viikon toteuttajaksi, jotta voimme viestiä mukana olevista kouluista eri järjestöille ja medialle. Lähetämme ilmoittautuneille materiaaleja viestintään sekä lisätietoja ja ideoita viikon toteuttamiseksi. Liikunnan osalta kokoamme tiedot ja ideat Olympiakomitean nettisivuille.

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.fi/reg/harrastusviikko

Yhteistyöterveisin Olympiakomitea ja koulussa harrastamisen verkosto!

Suomen 4H liitto –Koululiikuntaliitto – Liikunnan aluejärjestöt – Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Nuori Kirkko – Suomen Partiolaiset – Kehittämiskeskus Opinkirjo – Suomen Olympiakomitea – Suomen Vanhempainliitto – WAU ry

Harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt ovat muodostaneet yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on edistää koululaisten harrastamisen mahdollisuuksia – ennen kaikkea koulupäivän yhteydessä. Verkoston yhteisenä tahtotilana on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus osallistua mielekkääseen, laadukkaaseen ja ryhmässä tapahtuvaan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä monialaisen yhteistyön avulla. Tahtotilan toteutuminen edellyttää monipuolista tarjontaa oppilaiden toiveita kuunnellen.

 

Lue lisää aiheesta