Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.06.2018 | Olympiakomitea

Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamusta

Liittojen toiminnanjohtajat ja pääsihteerit kokoontuivat 13.6. Olympiakomitean johdolla Sporttitalolle kesäkuun aamuinfoon, jossa pääaiheena oli vuoden 2019 toiminnan suunnittelu.

Toiminnan suunnittelun työstäminen aloitettiin 16.5. kolmen työpajan muodossa (huippu-urheilu, seuratoiminta, Suomisport) ja sitä jatkettiin tänään kahdessa työpajassa (viestintä ja yhteiskuntasuhteet). Suuntaviivojen esittely ja hyväksyminen tapahtuu Olympiakomitean kevätkokouksessa 19.6. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen alleviivasi yhdessä toteutetun suunnittelun tärkeyttä valintojen jalkauttamisessa.

– Tämä työ luo pohjan Olympiakomitean toimintasuunnitelmalle ja sisältöjä lajien toimintasuunnitelmiin, Salonen sanoi.

Salonen esitteli toukokuun työpajojen antia. Huippu-urheilun työpajassa oli painotettu sitä, että suunnittelu vuodelle 2019 on tehtävä kokonaisvaltaisesti urheilijan polun näkökulmasta. Seuratoiminnan työpajassa nostettiin esiin erityisesti Tähtiseuraohjelma ja sen vaatimat toimenpiteet, mutta myös Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu sekä Lasten liike -iltapäivä, jossa nähtiin vielä kehittämismahdollisuuksia. Suomisportia puolestaan pidettiin hyvänä kokonaisuutena ja keskeisenä yhteisen tietopohjan rakentamisessa. Toukokuun työpajassa muistutettiin, että Suomisportin rahoitus pitää ratkaista yhdessä.

Kesäkuun aamutilaisuudessa viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden teemoihin paneuduttiin toiminnanjohtajille teetetyn kyselyn ohjaamana. Kyselyssä ensi vuoden tärkeimmiksi viestintäalueiksi koettiin vastuullisuusteemat, urheiluakatemia ja Tähtiseuraohjelma. Yhteiskuntasuhteiden osalta kärkeen nousivat seura- ja järjestötoiminta (erityisesti avustuskäytännöt), poikkihallinnollisuus sekä monipuoliset liikuntaolosuhteet. Työpajoissa pohdittiin, mitä nämä teemat tarkoittavat konkreettisesti viestinnän ja vastuullisuuden osalta ja miten työskentelyä jatketaan kohti yhteistä suunnitelmaa vuodelle 2019.

Olympiakomitean kevätkokous järjestetään 19.6. klo 16.30 alkaen Neuvottelukeskus Koskenrannassa.

Tietosuoja-asetuksen tietopyynnöt

eTaika Oy:n Valentin Kononen ja Harri Hänninen esittelivät Tietosi.fi –palvelun, joka on osa Suomisport ekosysteemiä. Tietosi.fi on valmis selainpohjainen palvelu tietopyyntöjen turvalliseen käsittelyyn sekä suojattavien viestien ja tiedostojen lähettämiseen. Sovellus on EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen ja palveluun tunnistautuminen tapahtuu verkkopankki- tai mobiilivarmenteella. Korkea tietoturva takaa, että tiedot päätyvät oikealle henkilölle.

– Yksi keskeisimmistä kaikkia organisaatioita koskevista muutoksista on EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksenmukaisuuden osoitusvelvollisuus. Tietosi.fi ratkaisee sen, miten tietopyyntöjen käsittely hoidetaan korkealaatuisesti, sanoi Hänninen.

Palvelu on jo käytössä Olympiakomitealla. Yhteistyösopimuksen myötä myös lajiliitot ja niiden alaiset seurat saavat palvelun halutessaan käyttöön normaalia edullisemmalla hinnalla.

Tähtiseuran kehittämiseen vauhtia mereltä

 Viking Line haluaa yhdessä Olympiakomitean kanssa kannustaa urheiluseuroja kehittämään toimintaansa. Kehitystyötä kannustamassa on Sporttikampanja, jossa palkintona on 10 kpl Viking Linen 10 hengen kokousristeilyä. Risteily toimii erinomaisesti vaikkapa kehittämishankkeen kick off –tilaisuutena.

– Sporttikampanja 2018 tarjoaa kymmenelle seuralle tilaisuuden päästä käynnistämään tai vauhdittamaan kehittämishankettaan inspiroivissa merimaisemissa, kertoi Sari Wäck Viking Linelta.

Tänä vuonna kampanja on suunnattu erityisesti urheiluseuroille, jotka kehittävät toimintaansa Tähtiseuraksi. Kilpailuaika on 10.8. – 21.9.2018. Palkintojen luovutus tapahtuu seuraseminaarissa lokakuun alussa.

Musiikin julkisen esittämisen sopimus Teoston ja Gramexin kanssa 2019-2020

Musiikin julkisen esittämisen sopimuskausi päättyy vuoden 2018 lopussa. Sopimuksen jatkosta vanhoilla ehdoilla on neuvoteltu Teoston ja Gramexin kanssa. Järjestöpäällikkö Rainer Anttila kertoi, että Olympiakomitealla oli toive sopimuksen sisällön laajentamisesta, mutta valitettavasti se ei onnistunut. Jatkossakin sopimus siis koskee Teoston pientä kopiointia lukuun ottamatta vain musiikin julkista esittämistä.

– Käytännössä esimerkiksi musiikin nettikäytöstä ei ole mahdollisuuksia tehdä keskitettyä sopimusta urheilujärjestöjen kanssa, kertoi Anttila.

Gramex tarjoaa mahdollisuuden neuvotella lajiliittokohtaisen keskitetyn yhteissopimuksen kopioinnista. Halukkaat liitot voivat ilmoittaa yhteyshenkilönsä Olympiakomitealle. Itse neuvottelut ovat liiton ja Gramexin välisiä.

Toiminnanjohtajat tulevat saamaan Anttilalta sähköpostin, jossa kerrotaan aiheesta lisää. Viestiin toivotaan vastausta elokuun loppuun mennessä.