Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.06.2018 | Huippu-urheilu

Nuorten olympialaisten valintajärjestelmä julkaistiin

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut valintajärjestelmän ensi syksynä Argentiinassa järjestettäviin nuorten kesäolympialaisiin (Youth Olympic Games, YOG).

Vuoden 2018 nuorten kesäolympialaiset pidetään Buenos Airesissa 6.-18.10.2018. Kisoissa kilpaillaan 32 lajissa, joihin odotetaan noin 4 000 urheilijaa yli 200 maasta. Vuoden 2018 YOG-kisoihin voivat osallistua lajista riippuen 15-18 -vuotiaat urheilijat.

Huippu-urheiluyksikön kisakokonaisuudesta vastaava johtaja Leena Paavolainen kertoo, että odotettavissa on upea urheilutapahtuma ja unohtumaton kokemus nuorille urheilijoille.

-Kilpailutapahtumien ohella nuorten olympialaisissa on laaja urheilijaksi kasvamisen ohjelma, johon kaikki kisoissa olevat urheilijat osallistuvat. Kisat korostavat erinomaisella tavalla urheilun monipuolisia ulottuvuuksia, sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä huipputason kilpailutapahtumien lisäksi.

-YOG-kisat ovat tärkeä osa Huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta, ja näiden kisojen kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja muita aikuisten arvokilpailuja, Paavolainen sanoo.

Paavolainen toteaa, YOG-kisojen valinnat perustuvat kansainvälisiin lajikohtaisiin kriteereihin ja Huippu-urheiluyksikön omiin valintakriteereihin.

-Valintoja valmistellaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Valitsemme kisoihin ensisijaisesti ne urheilijat, jotka ovat saavuttaneet henkilökohtaisen paikan tai maakohtaisen kiintiöpaikan kisoihin. Lajeissa, joissa saavutetaan muu maakohtainen kiintiöpaikka, Huippu-urheiluyksikkö valitsee harkinnan mukaan edustajat kisoihin.

-Suomen joukkueen koko tulee olemaan noin 25-30 urheilijaa 8-10 lajissa, Paavolainen arvioi.

Suomen joukkue nimetään 15.8.2018.

Suomen joukkueen valintajärjestelmä

Youth Olympic Games 2018, Buenos Aires