Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.06.2018 | Huippu-urheilu

Jarno Parikka Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaksi

Jarno Parikka (KM), 32, on valittu Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaksi 1.8.2018 alkaen. Parikan toimenkuvaan kuuluu nuorten urheilun valmentautumisen ja oppilaitosjärjestelmän laaja-alainen kehittäminen yhteistyössä verkoston kanssa. Lisäksi hän vastaa koko urheiluakatemiaohjelman toiminnan kehittämisestä yhdessä muun tiimin kanssa.

– Valintavaiheesta huippuvaiheeseen siirtyminen on nuoren urheilijan uralla ratkaiseva vaihe, jolloin tarvitaan ammattimainen ympäristö tukemaan urheilijaa. Kiinnostuin asiasta omien kokemusteni kautta, kun urheilulukion jälkeen sovitin ammattiurheilijan arkeen opintoja korkea-asteella. Tein myös opinnäytetyöni aiheesta, ja lisäksi olen työskennellyt sekä valmentajana että opettajana, joten tunnen asiaa monista näkökulmista, kertoo Parikka.

– Parikka edustaa sitä, mihin työssämme urheiluakatemioissa ja valmennuskeskuksissa pyrimme; kannustamaan urheilijoita rohkeasti ammattilaisuralle huomioiden samalla suunnitelmallisesti urheilu-uran jälkeinen aika. Hänen oma polkunsa urheiluoppilaitoksen kautta ammattilaisjalkapalloilijan uralle ja sen jälkeen seuraavalle uralle on hyvä esimerkki siitä, kuinka urheilijan polun urasiirtymät voidaan suunnitelmallisesti toteuttaa, sanoo urheiluakatemiaohjelman johtajana 1.7. aloittava Antti Paananen.

– Työkokemuksensa ja koulutuksensa kautta Parikalla on hyvät lähtökohdat asiantuntijan tehtävän hoitamiseen. Uskon, että saamme hänestä yhteistyökykyisen joukkuepelaajan urheiluakatemiatiimiin ja koko verkostoon, kommentoi Paananen.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön sijoittuvaan tehtävään haki 47 henkilöä.

 

Urheiluakatemiatiimi on kokonaisuudessaan järjestäytynyt 1.8., jolloin Parikka aloittaa työnsä. Laura Tast siirtyy Olympiakomitean sisäisellä siirrolla huippu-urheiluyksikköön urheiluakatemiatiimin asiantuntijaksi. Muina työntekijöinä jatkavat akatemiaohjelman johtaja Antti Paananen, valmennusosaamisen asiantuntija Pia Pekonen ja viestinnän asiantuntija Mari Lohisalo.

 

 

Lue lisää aiheesta